ЂОРЂЕ БАЛАШЕВИЋ У ХРВАТСКОЈ ПРОВОЦИРАО И ВРЕЂАО СРБЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: „Тамо и даље чувају метак за мене“

ĐORĐE BALAŠEVIĆ U HRVATSKOJ PROVOCIRAO I VREĐAO SRBE IZ REPUBLIKE SRPSKE: „Tamo i dalje čuvaju metak za mene“

10 marta 2018

Đorđe Balašević nastupio je u petak veče u punoj Spaladium areni u Splitu.

Kao što je i običaj kada je on u pitanju, svakoj pesmi na pomenutom koncertu prethodio je kratki govor – sećanje, ili anegdota, a sve što je muzičar rekao publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Tako je, u najavi kultne pesme „Život je more“ rekao kako bi voleo da je rođen na Braču, gde je u Sutivanu 1978. godine prvi put otpevao pomenuti klasik.

Pre pesme „Nevernik“ bez čijih stihova „Dobro veče, Banjaluko“ ne može da prođe nijedan Balaševićem koncert, on je rekao kako su još uvek na snazi poruke koje su mu stizale iz tog grada, a sve sa istom suštinom – da tamo nije dobrodošao.

Đorđe je rekao da „tamo za njega čuvaju metak“, a nešto kasnije rekao je kako je svet njegova domovina i da u njegovim pesmama svi na prostorima bivše Jugoslavije govore istim jezikom – onim kojim govori srce.

Balašević je na temu odlaska u Banjaluku, rekao sledeće:

– To je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. Čuvamo metak za tebe. A, onda sam ja odgovorio: „Super… Mislim, nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali…“.

Kako se godinama unazad navodi, razlog zbog kog Balašević nije dobrodošao u Banjaluku jeste taj što je, navodno, jednom prilikom posle rata rekao: „Doći ću u Banjaluku, kada budu na koncertu svi oni koji su bili na zadnjem koncertu”.

Izvor: Slobodna Dalmacija.hr

KOMENTARI13 komentara

 1. test01 says:

  Uvek bio i ostao jedno najobicnije g... od coveka. Ovakvi su najgori, zivi u Srbiji i zaradjuje na Srbima.

 2. vuk says:

  ustvari covek koji izgleda tako kako izgleda i nije neki covek u mom selu bi ga zvali slina sto on svojim izjavama i potvrdjuje

 3. Rade says:

  Pitam se sta ce mu to? Nikome pametnom nije do stavljanja soli na ranu, a on dodaje. Ne cudi da ljude istraumatizovane ratom ovakve reci navode na jos vise mrznje, i ne samo Srbe ( i ne samo one iz Banja Luke ) vec i Hrvate kojima je vec spominjanje bilo cega srpskog dovoljno za dodatne emocije. Sve on to zna, i bas zato sto je svestan svojih reci, i namere, pitam se sta ce mu to?

 4. Milax says:

  Postoje samo dva coveka koja kod mene izazivaju proliv I povracanje svaki put kada ih vidim na televiziji.Prvi je Nenad Canak I on kod mene izaziva proliv,drugi je Djordje Balasevic I on kod mene izaziva povracanje.

 5. Krajišnik says:

  Alo Đole, SKJ odavno ne postoji kao ni prisiljeno bratstvo i jedinstvo SFRJ koji su negirali genocid NDH nad Srbima. I ti si 82 digao glas protiv predstave Golubnjača pok.Jovana Radulovića i od tada te ne gotivim, od 1982. Nisam pogrešio jer vidim da i dalje ćeraš isti marksističko- satanistički đir samo tebi poznat. Fuj!!!

 6. Jordan Mišeljic says:

  Đorđe sa tompsonom da održi koncert

 7. NN says:

  A ja bi volio da si se rodio na Braču i živio u Dalmaciji do 1991...baš me zanima kako bi prošao i šta bi govorio tada

  • Ši says:

   Prošo bi lišo obarajući srbočetničke avione kod Šibenika

   • Velika Metla says:

    Ši,usRašooo,Četnici su ti državu napravili! Da slavnih Četnika nije bilo ne bi ti usRašo NIKADA državu imao! Kako to da pominješ Četnike,a partizani su vam,tobože,bili neprijatelji? Vi usRaše NIKADA da pomenete partizane,komunjare,(vaše ratne i ideološke istomišljnjenike)nego vam sve Četnici krivi! Ko vam je danas kriv dok kopate kontejnere,i dok vas se stoka od nazovi naroda seli iz te genocidne tvorevine koju nazivate "rvatska"? Ko vam je danas kriv što vam dobro ne ide?

 8. Nikola says:

  I ja sam rođen na Braču, živio u Zadru, otjeran u Smilčić, pa zatim u Knin, pa onda Drvar- Banja Luka- Priština- Beograd- Island Tebi ne treba metak Đole nego da proživiš što sam ja proživio počevši od rođenja na Braču.

 9. sergej says:

  U Republici Srpskoj čuvamo usran metak za Panonskog šupka.

 10. Drago says:

  Uvjek je bio on takav. Čistokrvni autonomaš. Živi u Srbiji, a pljuje i vređa tu državu i srpski narod. Zato dobro kotira u Hrvatskoj. Izgubljen čovjek u vremenu i prostoru. Nema mu pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *