ЂУКАНОВИЋ БЕЗОБРАЗНО ПРОВОЦИРА СРБЕ И ПРАВОСЛАВЦЕ: „Издајник? Да, тај сам!“

ĐUKANOVIĆ BEZOBRAZNO PROVOCIRA SRBE I PRAVOSLAVCE: „Izdajnik? Da, taj sam!“

19 oktobra 2018

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, komentarišući izjavu mitropolita Amfilohija, koji je naveo da je „predsednik Crne Gore u borbi protiv ruskog imperijalizma postao igračka u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije“, ocenio je da je za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) problem svako ko nije poput njih.

„Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih, slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja, kojeg promoviše SPC, proglašava izdajnikom. Izdajnikom čega! Njihovih interesa? Da, taj sam“, naveo je Đukanović.

On je ocenio da Crna Gora ne sme da sledi ni ruski imperijalizam, ni velikosrpski nacionalizam.

„Ni agresivno svetosavlje, koje poništava crnogorski verski i nacionalni identitet“, poručio je Đukanović.

Takve izjave, kako je kazao, vidi kao sastavni deo repertoara kojim se na Crnu Goru obrušio i srpski patrijarh Irinej.

„Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog EU društva“, poručio je Đukanović.

(Sputnjik)

KOMENTARI12 komentara

 1. Zoran says:

  Izdao si ti prvo sebe za saku dolara.

 2. Šmajser says:

  E moj rođače, Đedović ti se u grobu prevrću.

 3. Šmajser says:

  E moj rođače, Đedovi ti se u grobu prevrću.

 4. raikkonen says:

  zecino jedna od 2 metara ne bih teo da sam u tvojoj kozi, ti ces prvi da naj...s!!

 5. rajko says:

  Ma šta provocira? Ko još njega obraća pažnju? Ali kad smo već tu, uzgredno zapažanje: čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

 6. test01 says:

  Ma djukanovicu ti si najobicniji kriminalac i nikogovic kome nista nije sveto! Dzaba ti sve to bogastvo koje si nakupio na racun naroda, ostaces upamcen kao diktator koga je zapad drzao na vlasti kao vazala (sto i jesi) da bi uveo CG u NATO!

 7. test01 says:

  Ma djukanovicu ti si najobicniji kriminalac i nikogovic kome nista nije sveto! Dzaba ti sve to bogastvo koje si nakupio na racun naroda, ostaces upamcen kao diktator koga je zapad drzao na vlasti kao vazala (sto i jesi) da bi uveo CG u NATO!

 8. deda mraz says:

  imam samo jednu rec za njega a to je da ovo sto on radi potpuno je normalno i od komunistickog sljama ne mozes bolje ocekivati i javno se skidaju maske i kao njegovim predhonicima i njemu su Srbi najveci neprijatelji.

 9. joko says:

  Kad čovjek toliko obahati pa izgubi kontrolu nad samim sobom i stavi sebe u ulogu svemoćnika to znači da je u poslednjem stadijumu bolijesti uma.Njegove oči vise nevide spasenje i pokajanje.

  • Dani says:

   Tako je,bravo!

 10. legionar says:

  Luka Djukalj platice glavom ovo

 11. joko says:

  Ti ljudi nemaju neprijatelje većih od samih sebe.Oni su u neprekidnoj botbi sa sobom.Umrijet će od muke da su mogli još više neshvatajući u pravom smislu postojanje njihovog života na zemlji.Došli su na nju ništa nijesu donijeli.Živjeli su i postojali da bi negirali Svete naše Predake koji su svoje postojanje na zemlji pretvorili u žrtve za svoj narod.Otići će i ništa neće odnijeti bez grešnu dušu pred Gospodom.Ostavit će primjer budućim pokoljenjima kakav netreba biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *