Ђукановић: Дошло је време да се наспавам!

Đukanović: Došlo je vreme da se naspavam!

29 oktobra 2016

svet-pxl_620x0

„Nisam se povukao niotkuda!“

Ovim rečima se novinarima u petak u Budvi obratio odlazeći crnogorski premijer Milo Đukanović, dodajući da je on i dalje predsednik DPS.

– Završio sam mandat premijera, ne prvi, nego sedmi i odlučio da se ne kandidujem za osmi. Nema nikakvog povlačenja i nema potrebe ni za kakvom misterijom i neodgovornim pretpostavkama – kazao je Đukanović. – Za funkciju premijera predložio sam čoveka koji može da je obavlja ne manje kvalitetno nego što sam to ja radio. U ovom trenutku nemam ama baš nikakvih planova, osim da se dobro odmorim i naspavam.

Na pitanje zbog čega je odlučio da se ne kandiduje za osmi mandat, Đukanović je kazao da je Crna Gora na nekoliko meseci do formalizacije članstva u NATO i bilo bi neodgovorno prema onima koji treba da se pripreme za četvorogodišnji mandat da to uradi.

– Tokom svih sličnih trenutaka dosad, uvek je bio neki razlog zbog kog su me oni, koji su bili protiv mog povlačenja, upozoravali da baš to nije pravi momenat. Ne bih želeo da potcenim složenost trenutne situacije, ali mislim da ovaj trenutak nudi i dokaze – rekao je Đukanović. – Crna Gora je obnovila nezavisnost, znala je zašto to želi, napravila zaokret ka evropskom sistemu vrednosti, napravila odličan posao i dobila poziv za NATO. To je zasluženo i niko nam to nije poklonio, niti nam je gledao kroz prste već smo zaslužili.

Đukanović ocenjuje da je izborni dan bio velika proba za aktuelnu vlast.

– Javnost nam je dala potvrdu i poverenje da nastavimo.

Osvrnuo se i na dugogodišnjeg koalicionog partnera Ranka Krivokapića, lidera SDP, posebno na poruku da on (Milo) kandidovanjem nekog drugog za premijera žrtvuje „tog drugog“, rekavši da ga te reči „ne dotiču“.

– Prisustvujemo neodgovornom, jeftinom, politikantskom, prizemnom i prostom iznošenju pretpostavki medijskih i političkih krugova. Čovek treba da se ozbiljno unizi da bi ušao u komentare onoga što Krivokapić saopštava. Očigledno to nikome nije važno osim možda njemu i Demokratskom frontu, jer ga koristi kao trojanskog konja na anticrnogorskoj platformi – rekao je Đukanović, ponavljajući da Evropa ima poverenja prema vlasti u Crnoj Gori i da nema namere da se upliće u kadrovska pitanja u Crnoj Gori.

BUDUĆNOST BUDVE

KOMENTARIŠUĆI rezultate DPS-a na lokalnim izborima u Budvi, Đukanović kaže da je DPS ostvario dobar rezultat, „ubedljivo najbolji od svih konkurenata“.

– Može se na kraju pokazati da to ipak bude nedovoljno za konstituisanje lokalne vlasti. Ako bude tako, neka je srećan izbor građanima Budve i najbolje želje da u narednom periodu doživi prosperitet kakav objektivno može – smatra Milo Đukanović.

NATO SVE BLIŽI

VELIKA Britanija je u petak ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO. Ujedinjeno Kraljevstvo je 12. članica Alijanse koja je dosad potvrdila Pristupni protokol sa Crnom Gorom i prva od većih zemalja članica NATO koja je prihvatila sporazum sa njom. Očekuje se da će sve zemlje članice NATO do proleća 2017. godine ratifikovati sporazum po kom će Crna Gora iduće godine postati punopravna članica Severnoatlantskog saveza.

(Večernje novosti)

 

KOMENTARI3 komentara

    • ***** says:

      Upravo sam pomislio isto da napisem :)))

  1. gojko says:

    U spuž ćeš majstore sit da se naspavaš bar pet godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *