Ђукановић: Дошло је време да се наспавам!

Ђукановић: Дошло је време да се наспавам!

29 октобра 2016

svet-pxl_620x0

„Нисам се повукао ниоткуда!“

Овим речима се новинарима у петак у Будви обратио одлазећи црногорски премијер Мило Ђукановић, додајући да је он и даље председник ДПС.

– Завршио сам мандат премијера, не први, него седми и одлучио да се не кандидујем за осми. Нема никаквог повлачења и нема потребе ни за каквом мистеријом и неодговорним претпоставкама – казао је Ђукановић. – За функцију премијера предложио сам човека који може да је обавља не мање квалитетно него што сам то ја радио. У овом тренутку немам ама баш никаквих планова, осим да се добро одморим и наспавам.

На питање због чега је одлучио да се не кандидује за осми мандат, Ђукановић је казао да је Црна Гора на неколико месеци до формализације чланства у НАТО и било би неодговорно према онима који треба да се припреме за четворогодишњи мандат да то уради.

– Током свих сличних тренутака досад, увек је био неки разлог због ког су ме они, који су били против мог повлачења, упозоравали да баш то није прави моменат. Не бих желео да потценим сложеност тренутне ситуације, али мислим да овај тренутак нуди и доказе – рекао је Ђукановић. – Црна Гора је обновила независност, знала је зашто то жели, направила заокрет ка европском систему вредности, направила одличан посао и добила позив за НАТО. То је заслужено и нико нам то није поклонио, нити нам је гледао кроз прсте већ смо заслужили.

Ђукановић оцењује да је изборни дан био велика проба за актуелну власт.

– Јавност нам је дала потврду и поверење да наставимо.

Осврнуо се и на дугогодишњег коалиционог партнера Ранка Кривокапића, лидера СДП, посебно на поруку да он (Мило) кандидовањем неког другог за премијера жртвује „тог другог“, рекавши да га те речи „не дотичу“.

– Присуствујемо неодговорном, јефтином, политикантском, приземном и простом изношењу претпоставки медијских и политичких кругова. Човек треба да се озбиљно унизи да би ушао у коментаре онога што Кривокапић саопштава. Очигледно то никоме није важно осим можда њему и Демократском фронту, јер га користи као тројанског коња на антицрногорској платформи – рекао је Ђукановић, понављајући да Европа има поверења према власти у Црној Гори и да нема намере да се уплиће у кадровска питања у Црној Гори.

БУДУЋНОСТ БУДВЕ

КОМЕНТАРИШУЋИ резултате ДПС-а на локалним изборима у Будви, Ђукановић каже да је ДПС остварио добар резултат, „убедљиво најбољи од свих конкурената“.

– Може се на крају показати да то ипак буде недовољно за конституисање локалне власти. Ако буде тако, нека је срећан избор грађанима Будве и најбоље жеље да у наредном периоду доживи просперитет какав објективно може – сматра Мило Ђукановић.

НАТО СВЕ БЛИЖИ

ВЕЛИКА Британија је у петак ратификовала Протокол о приступању Црне Горе НАТО. Уједињено Краљевство је 12. чланица Алијансе која је досад потврдила Приступни протокол са Црном Гором и прва од већих земаља чланица НАТО која је прихватила споразум са њом. Очекује се да ће све земље чланице НАТО до пролећа 2017. године ратификовати споразум по ком ће Црна Гора идуће године постати пуноправна чланица Северноатлантског савеза.

(Вечерње новости)

 

KOMENTARI3 коментара

    • ***** says:

      Upravo sam pomislio isto da napisem :)))

  1. gojko says:

    U spuž ćeš majstore sit da se naspavaš bar pet godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u