ЂУКАНОВИЋ ПРКОСИ ВУЧИЋУ: Ја нећу дочекати Макрона, прво да се извини Србији…

ĐUKANOVIĆ PRKOSI VUČIĆU: Ja neću dočekati Makrona, prvo da se izvini Srbiji…

13 novembra 2018

Iako je Vučić rekao da će predsednik Francuske Emanule Makron biti lepo dočekan u Beogradu gde bi trebalo da dođe 1. decembra, poslanik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović poručio je da Srbija ne treba da ga dočeka, ukoliko se ne izvini zbog incidenta koji je izazvan rasporedom sedenja.

Naime, Srbiju je na centralnoj svečanosti, vek otkad je primirjem završen Prvi svetski rat, koja je održana u Parizu ispred Trijumfalne kapije, predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.U međuvremenu, ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izvinio se Srbiji i predsedniku Vučiću zbog incidenta sa rasporedom sedenja na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog rata.

Tim povodom, poslanik Đukanović je na svom Fejsbuk profilu napisao čak i da neće prisustvovati sednici parlamenta ukoliko predsednik Francuske bude želeo da se obrati srpskim poslanicima.

Ukoliko se Makron ne izvini za bezobrazluk koji je njegova država priredila, apsolutno me ne zanima kako će i da li će biti dočekan u Beogradu. Oni koji moraju neka ga dočekuju kako god žele. Lično, ako bude želeo da se obrati poslanicima, neću prisustvovati toj sednici.

„Možda će nekom zvučati da sam zadrt, ali sloboda da budem možda i neodgovoran mi je draža no sve funkcije ovog sveta. Kada si na visokoj poziciji moraš da vodiš računa o svakom gestu. Kada nisi, onda je sloboda nemerljiva. Upravo iz tih razloga moja je sloboda da kažem da me baš briga da Makrona dočekam domaćinski. Eto, ja nisam tako gostoljubiv domaćin i moja je sloboda da budem takav. Moja je sloboda toliko velika da ukoliko poželi da se obrati poslanicima u Parlamentu lično neću prisustvovati toj sednici ako se prethodno ne izvini za svinjariju koju je Francuska sa njim na čelu priredila Srbiji, ali i čitavom čovečanstvu. Kada on ne poštuje 1.247.000 naših žrtava, ne vidim nijedan razlog zašto bih ja poštovao njega. Ne vidim nijedan razlog da ga bilo ko od Srba poštuje“, napisao je on.

On je procenio da ne bi bio u koži onih koji sada vode Srbiju.

„Ipak, kada si na visokoj funkciji i kada znaš u kakvom stanju ti je država i u kakvoj poziciji, onda svašta moraš da gutaš. Ne bih bio u koži onih koji danas vode Srbiju. Valjda imati stomak da se susrećeš sa raznim spodobama i lažnim prijateljima, a da svaki njihov ponižavajući gest trpiš uz smešak kako zemlju ne bi uveo u haos. Zato, iskreno to mislim, sloboda nema cenu. Posebno sloboda da mogu da kažem šta hoću i kako hoću. Zato i hoću da kažem da bih Makronu poželeo baš onakav doček u Beogradu kakav je Vučić imao u Parizu“.

(Republika)

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Slučajnosti ili greške nije bilo. Ako iko zna šta je protokol, to Francuska najbolje zna. Stavr je jasna kao dan Ja to vidim kao sledeću poruku. Francuzi su poslali poruku Nemcima da se kaju što su podržali Srbe 1914-1918. Sada bi zasigurno podržali Šiptare, to je poruka. Zna se na koga se oslanjaju Šiptari, nikada na Amere uvek na Germane.

 2. goran says:

  dobro je djuka da razmisljas svojom glavom

 3. Dragi says:

  Nisi homić te im ni trebaš na njihovom homo sastanku.

 4. rodja says:

  ili je progledao, ili ispipava puls naroda Srbije!!!

 5. trikornjanin says:

  Od ovog čoveka sam očekivao da brani Srbiju. On je izabrao da provocira ljude u kontakt emisijama u pokušaju da odbrani aktuelnu politiku i opravda mnoge grečke koje se čine. Zato od mene jedna apsolutno negativna ocena za njega, nije patriota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *