ЂУРЂЕВ: Утркују се ко ће пре да оде у Брисел и што ниже спусти гаће

ĐURĐEV: Utrkuju se ko će pre da ode u Brisel i što niže spusti gaće

30 septembra 2015

djurdjev-srpskaliga-650x432Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev kaže da se politika evropskih inegracija Srbije svela na „spuštanje gaća u Briselu“. On je gostujući u emisiji „O svemo po malo“ na TV „Most“ kazao da su građani Srbije dovedeni u zabludu o perpektivama članstva u EU.

– Građani nemaju dovoljno informacija šta je to EU i pogrešno veruju da će poteći med i mleko ako Srbija dobije članstvo. EU se kod nas zamišlja kao nekada banke Jezde i Dafine. Neki političari tako lakoverno gledaju na EU, međutim neće Srbiji EU ništa dobro doneti, jer da može donela bi dobro Hrvatima, Mađarima, Bugarima. Oni danas žive gore nego pre ulaska u EU – objašnjava Đurđev.

Đurđev tvrdi da danas manje od 30 posto građana Srbije želi u EU.

– Ukoliko pogledate istraživanja videćete da građane Srbije više ne zanima EU. Možda ih je zanimala pre 7 ili 10 godina, ali sada je tek 30 posto građana za ulazak Srbije u EU. Kako se bude razvijala ova kriza sa migrantima i trgovinski rat sa Hrvatskom taj procenat će biti još manji. Mislim da je to dobro, a ono što građane Srbije treba da zanima je Srbija – kaže on.

On je posebno kritikovao odnos vlasti u Srbiji prema zvaničnicima EU.

– Naša birokratija se utrkuje u skidanju gaća i ko će pre da otrči u Brisel i što niže spusti gaće  – objasnio je Đurđev u meisiji TV Most.

On je rekao da bi vlast morala da odbaci zahtev EU za vraćanjem azilanata u Srbiju jer bi u suprotnom došlo do promene strukture stanovništva, a Srbi postali manjina u sopstvenoj zemlji.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marinko says:

    srbe srbije treba da interesira srbija i nacijonalni interes a ne unija i dacic i vucic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *