ЂУРИЋ: Ако је то став Европске уније – све је бесмислено

ĐURIĆ: Ako je to stav Evropske unije – sve je besmisleno

26 aprila 2018

Direktor Kancelarije za Kosmet Marko Đurić reagovao je na izjavu šefice Kancelarije EU u Prištini Natalije Apostolove.

Ona je poručila da prištinske vlasti treba da urade više na tome da ubede države koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine u bliskoj budućnosti.

– Izjava Apostolove predstavlja direktan udar na pregovarački proces. Ona u izjavi nedvosmisleno napušta i napada princip statusne neutralnosti pozivajući države članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine – rekao je Đurić.On je istakao da je činjenica da je šefica Kancelarije EU na Kosmetu dala podršku rezoluciji prištinskih vlasti u kojoj oni traže da pregovori budu nužno diktirani da kao rezultat donesu nezavisnost Kosova.

– Time se obesmišljava sama mogućnost vođenja razgovora, onemogućava se stvaranje bilo kakvog održivog rešenja. Ako je to stav EU, onda su takvim stavom obesmišljeni pregovori i napušten je princip statusne neutralnosti – istakao je Đurić.

On je dodao da želi da „belodano bude jasno da je Apostolova podržala težnju Kosova za nezavisnošću“.

– Ona se stavila na stranu Prištine. Tim gore ako je to stav EU, onda je zaista sve besmisleno – zaključio je Đurić.

KOMENTARI4 komentara

 1. rajko says:

  Nije mi jasno zašto nam naši šefovi neprestano podvlače kako je besmisleno dalje razmišljati o Kosovu. Jedini pravi put rešenja Kosovskog pitanja je borba za slobodno kretanje i borba za svaki metar zemlje - i to isključivo poštovanjem zakona i Evropskih pravila o slobodama, to nam niko pa ni Amerika ne može zabraniti. I formirajte već jednom tu zajednicu srbskih opština ne brukajte se više raznoraznim opravdanjima i pomeranjim datuma. Kako reče car Lazar "kakvi budemo danas takvi ćemo biti do veka" Za sada za sve što radi Evropa pokazuje da ne zaslužuje da je primimo u našu zajednicu - više bi mogli da naučimo od nekog plemena iz Amazona gde civilizacija još nije dospela.

  • Miraš says:

   "I formirajte već jednom tu zajednicu srbskih opština ne brukajte se više raznoraznim opravdanjima i pomeranjim datuma" - Te ZSO ne treba nikad da se formiraju. Formirane ZSO su kraj srpske države na KIM jer onda pokvareni lutak ide na potpisivanje Sporazuma o normalizaciji odnosa Srbija-Kosovo koji će se smatrati priznanjem Kosova od strane Srbije. ZSO se i pravi da bi Srbima na KIM dali samo jalovu podvalu da misle da imaju nešto. Nasuprot njih izdajnički i skorojevićki Srbi u velikom ostatku Srbije iz krnje Srbije ostvaruju time važnu pretpostavku za dugo i "srećno" putovanje u EU-rupu. Tako bi mi europski Srbi prodali deo našeg naroda 130.000 duša kao belo roblje i to najgorim zločincima, a samo za lažnu nadu da će nam EU jednom nekad nešto dati. Da bude još gore posle tog sporazuma o normalizaciji odnosa cela država Kosovo može veoma brzo da postane i NATO članica, pa će nas sa juga sa Kosova, Crne Gore i Makedonije a posebno iz marionetskog Beograda pritiskati do ulaska u svetu kravu EU da i mi udjemo u NATO alijansu.

  • goran says:

   Svaka ti cast na komentaru.

 2. opet ja says:

  Miraš, na žalost u svemu si u pravu, sprema se izdaja neviđenih razmera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *