Djuriću kaucija od 2 miliona evra

Djuriću kaucija od 2 miliona evra

14 januara 2014

zekSpecijalni odredio pritvor vlasniku Zekstre i predsedniku FK Partizana Draganu Đuriću i odlučio da će biti pušten da se brani sa slobode ako položi jemstvo.

Portparol suda Dusica Ristić izjavila je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak Djuriću odredio pritvor do 30 dana.

„Istovremeno je odredio da će Đurić biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi sudu jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti i sudu dostavi dokaz o tome“, precizirala je Ristić.

To znači da će Đurić biti u Okružnom zatvoru u Beogradu dok njegova odbrana, odnosno rodbina i prijatelji ne skupe dovoljno novca ili ne upišu hipoteku na nepokretnosti u vrednosti od dva miliona evra.

Đuriću je juče posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda određeno zadržavanje.

Tužilaštvo je juče nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Đurića u vezi sa privatizacijom „Veterinarskog zavoda“ zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ d.o.o i „Bankom“ d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić se sam odazvao pozivu tužilaštva za slušanje.

Vetrinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine.

Krivičnu prijavu protiv njega je 27. decembra 2013. godine podnela policija.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija „Zekstra“. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *