DNEVNI AVAZ: Tito je vanbračni sin Slovenke i bečkog Jevreja

DNEVNI AVAZ: Tito je vanbračni sin Slovenke i bečkog Jevreja

11 januara 2014

joska-broz-josip-broz-tito-partizan-navijac-1350130279-102594Da li je Josip Broz Tito bio ruski špijun? Da li je Zagorac tog imena poginuo u Prvom svetskom ratu, pa je njegov identitet preuzeo sovjetski agent? Ova se pitanja pojavljuju u brojnim teorijama zavere.

Tita jednom vidimo kao austrijskog grofa, drugi put kao poljskog plemića, treći put kao poznavaoca filozofije koji sa lakoćom čita Imanuela Kanta.

Zagovornicima ovih teorija sviranje klavira, vešto plesanje, mačevalačko umeće ili poznavanje šaha nikako ne idu uz kumrovački rodni list i proletersku mladost Josipa Broza.

Zbog toga neki teoretičari zavjera tvrde da Tito kojeg poznajemo zapravo nije bio Josip Broz, rođen u Kumrovcu 1892., već njegov godinu dana stariji polubrat. Naime, Brozova majka Marija Javeršek, koja je bila Slovenka iz Podsreda, radila je u Beču kao služavka kod bogatog poljskog Jevrejina Samuela Majera, inače vlasnika fabrike medicinskih proteza. Iz njihove ljubavne veze 7. maja 1891. rodio se sin Jošua (Franc) Ambroz Majer.

Zahvaljujući svom poreklu, Jošua je odrastao u carskom Beču i školovao se u najboljim školama na bečkom nemačkom jeziku. Završio je muzičku školu kao odličan pijanista i najbolji izvođač Verdija i Šopena u svom razredu. O njegovom talentu kasnije je svedočila Zinka Kunc koja je govorila kako je Tito na klaviru pratio njeno pevanje.

Školovanje je nastavio na Austrijskoj carskoj vojnoj akademiji u Pečuju (Mađarska) i to u istom razredu kao i budući vođa Trećeg Rajha Adolf Hitler.

Marija Javeršek u međuvremenu se vratila suprugu u Kumrovec. Pravi Josip Broz rodio se 21. maja 1892. Bio je dete Marije i Franje Broza, seoskog radnika iz Kumrovca.

Josip je bio dečak manjeg uzrasta i umerenih intelektualnih mogućnosti, pa je nakon četvorogodišnje škole poslat u Sisak na učenje bravarskog zanata. Jedan od njegovih tadašnjih kolega, Niko Ivšić, tvrdio je da je Broz izgubio prst na mašini. Posle rata 1945. kad je Tito došao u Sisak, Ivšić se pred svedocima rukovao sa njim i rekao: „Ti nisi Josip Broz“, jer je Tito s kojim se rukovao imao sve prste.
Posle toga, OZN-a je Ivšića mučila i na kraju ubila.

Josip Broz mobilisan je 1914. u austro-ugarsku vojsku i iste godine je poginuo. Tu se, navodno, završava njegov put.

Njegov identitet tada, navodno, preuzima njegov polubrat iz komunističkog podzemlja, Jošua Ambroz Majer koji menja ime u Josip Broz Tito.

On je taj koji je 1914. u Budimpešti osvojio srebrnu medalju na prvenstvu austro-ugarske vojske u mačevanju, a ne pravi Josip Broz.

Majer, koji je tada već bio Tito, također je mobilisan u austro-ugarsku vojsku i poslat na Istočni front, gde ga Rusi, nakon ranjavanja, zarobljavaju u Bukovini 1915. godine. Proveo je 13 meseci u zarobljeništvu, a tokom tog vremena dobro je naučio ruski. Uspeo je da pobegne 1917. posle čega se pridružuje Internacionalnoj crvenoj armiji u Omsku, gde je bio više meseci, ali bez borbe.

Kao rođeni Bečanin, Tito nikad nije naučio da ispravno govori ni srpski, ni hrvatski jezik. Njegov govor zapravo je bio mešavina poljskog, slovenačkog i ruskog sa pokojom rečju iz srpskog jezika. Kada je nakon Drugog svetskog rata došao u svoj ‘rodni’ Kumrovec niko od komšija i prijatelja nije ga prepoznao, ali su se bojali da kažu bilo šta.

Tito je umro u Ljubljani 6. maja 1980. godine. Neki svedoci pričaju da je, dok je ležao u bolnici, buncao na nemačkom sa bečkim naglaskom.

Njegove kolege i drugovi iz partije na sudu Kraljevine Jugoslavije neočekivano su priznali da je član masonerije. U korist te teorije spominjali su njegove odlične odnose sa Vinstonom Čerčilom, pa čak i to da je njegov vanbračni sin!

KOMENTARI3 komentara

 1. samo vas slušam says:

  To smeče diktatorsko je bio običan ubojica koji je srbiji priuštio lagodan život na tuđoj grbači po uzoru na imele i ostale krvopije ;) Neka smeće trune gdje je a treba mu iskorijeniti svako postojanje !

 2. ZoranM says:

  Od svih nezvaničnih teorija o Titu, ova mi deluje najsuvislije i najprihvatljivije. Verovatno će biti još dopuna, izmena i ispravki zvanične biografije, pa se zabava nastavlja.

  • Sima Kostolomac Napadac says:

   Deluje prihvatljivo, ali nije istina. Prava istina je da je sin britanskog plemića i poljske jevrejke. Odrastao je u katoličkom (mislim dominikanskom)samostanu u Baskiji i tamo naučio manire i da svira klavir. Namerno nas kljukaju sličnim sadržajima da bi sve obesmislili. Ova informacija je iz prve ruke, od jevrejskog diplomate iz Britanije. Ceo svet nam se smeje da nam vlada doživotno čovek za koga ne znamo ni ko je bio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *