DNEVNIK BELE UDOVICE: Alah mi je podario muža teroristu, a i deca će mi biti džihadisti

DNEVNIK BELE UDOVICE: Alah mi je podario muža teroristu, a i deca će mi biti džihadisti

5 oktobra 2013

Samantha Lewthwaite-955968Samanta Lejtvejt (29), poznata kao “bela udovica“ Džermejna Linzdija, jednog od napadača koji su se 7. jula 2005. razneo tokom terorističkog napada u Londonu, u bijegu je od policije jer se smatra da je bila glavna organizatorka napada u kenijskom šopingcentru Westgate u kojem je ubijeno 68 ljudi.

Tokom istrage, u kući u Keniji koju su ona i drugi islamski ekstremisti koristili kako bi organizovali napad na dva hotela i šoping centar u Najrobiju, pronađen je dnevnik u kojem je na devet stranica bela udovica opisala svoju potrebu za ubijanjem ‘nevernika’ i poticanju drugih, pa i svoje dece, da čine isto.

U kući su pronađeni meci za kalašnjikov kao i fotografije njeno četvoro dece koju je odgajala da postanu kao njihov otac.

– Alah me blagoslovio s najboljim suprugom. On je bio upravo ono što sam tražila pre nego sam se udala. Tražila sam supruga koji bi sve dao za Alaha i koji živi terorišući nevernike, baš kao što oni to čine nama. To je ono što sam želela, a Alah mi je podario.

Objasnila je i kako ju je suprug upozorio da će se, ako se uda za njega, morati odreći ‘lagodnog zapadnjačkog načina života’.

– Složila sam se, naravno, to je bilo ono što sam oduvijek želela – napisala je.

Lejtvejt govori i koliko je ženi mudžahedina važno podupirati svog muškarca.

– Moj suprug me ostavljao u mnogo situacija kako bi se borio za Alaha. Nekad sedmicama nisam dobijala nikakve informacije o njemu, i tada nisam ni jela ni spavala, jer nisam znala je li živ.

U dnevniku je pronađena fotografija njene dece s kojima je trenutno u begu.

– Nedavno je moj suprug imao razgovor sa našim osmogodišnjim sinom i petogodišnjom kćerkom. Pitao ih je šta žele biti kad odrastu, a oni su se oboje složili kako žele biti mudžahedini. Tada ih je upitao kako to planiraju postati i koji je njihov cilj. Hteo im je ukazati da nije samo dovoljno kazati ‘želim biti mudžahedin’ već i živeti kao takav. Moj suprug pričao je s decom i čitao im o ženskoj ulozi u džihadu, to me nagnalo da sve zapišem – objašnjava Samanta Lejtvejt te napominje kako se pisanjem želi boriti protiv nevernika.

U jednom delu čak sugeriše kako priče o džihadu mogu biti prigodne priče za laku noć.

– U ovoj knjizi zapisane su sve priče o mudžahedinima koje su mi ikad ispričane. Dugo godina želela sam napisati nešto kako bi koristilo mojoj braći i sestrama, poslati poruku nade i podrške i pokazati im pravi put – piše Lejtvejt te dodaje kako im kroz te razgovore i svoja iskustva želi pokazati što zapravo znači biti mudžahedin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *