ДНР САОПШТИЛА: Украјина спремна за рат

DNR SAOPŠTILA: Ukrajina spremna za rat

5 aprila 2021

Lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin nije isključio mogućnost ofanzive Kijeva na Donbas.

„Ukrajina ima fizičke i tehničke mogućnosti za tako nešto. Ukrajina je spremna za to (ofanzivu). Da li će biti izdato presudno naređenje koje će postati pogubno za celu Ukrajinu – videćemo“, rekao je Pušilin televiziji „Rusija 24“.On je naglasio da su u DNR-u spremni za svaki razvoj situacije. Međutim, „vrlo male“ su šanse da se zaustavi vojni konflikt.

„DNR, kao i LNR, rade sve što je moguće da se sukob završi na miran način. Međutim, Kijev je drugačije raspoložen. Laži, Manipulacije – to je sve što mi vidimo sa strane Ukrajine“, rekao je on.

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je juče da je retorika rukovodstva Ukrajine prema Donbasu otišla predaleko i da može imati teške posledice.

„Prekinute sa eskalacijom situacije u Donbasu, ako ne želite da završite političku karijeru u Hagu“, upozorio je Volodin ukrajinsko rukovodstvo.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno okrivljuju za pogoršanje situacije.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Ja, bas ce Hag da proganja svoje ljude. Eno ih u Hagu Vesli Klark, M. Olbrajt, R. Holbruk, T. Bler, tresu gace i grickaju nokte.

 2. Gagi says:

  Hag je privremeno konaciste i popravni dom samo za one koji se odmetnu od svoje ideoligije i prekrse zavet koji su polozili na petokraki. Mozda neko primeti, svako onaj ko je srbovao i pokusao da se vrati u svoj nacionalni korpus, zavrsio je u tom popravnom domu. Svi oni zabludeli koji su se na vreme osvestili i vratili svom partijskom zadatku unistavanja Srbije su nekim cudom abolirani.

 3. Srbija cveta says:

  Ukrajina u rat mora, Zelenski nastavlja delo svog prethodnika, a budžet Ukrajine se puni samo dolarima. Američki kongres ima FED i može komotno da štampa dolare koliko im volja a oni služe za vođenje ratova. Pošto Rusija ne može da puni budžet Ukrajine onda valjda treba zaratiti na Ruse jer im oni ne mogu dati pare. Ukrajina je izabrala rat umesto ekonomske krize i nestašica. Baš jednostavna formula. Srbija radi slično, podiže svoju suknjicu tamo gde treba i time vodi mudru politiku.

 4. Beli Orao says:

  I ukri su odlučili da budu zapadnjačko topovsko meso , koji idioti!!!

 5. 1389 says:

  Amerika vodi rat do poslednjeg Ukrajinca...

 6. M says:

  Nije to samo USA nagovaranje!Ima tu i loših uspomena Ukrajinaca prema Rusima iz prošlosti,očito!Jer,očito je da ima i Ukrajinaca i onih koji se tako osjećaju,bez obzira što ih drugi neki hoće uvjeriti da su oni svi zapravo Rusi!Vjerovatno su u konačnici svi Slaveni,ali je očito da su kroz povijest razvili svaki neku svoju regionalnu teritorijalnu pripadnost i specifične osobine,i ne žele da im komandira netko drugi i drugačiji iz nekog udaljenog centra moći,makar bili iste genetike!Jer,u konačnici svi ljudi potiču od jednog početnog para,Adama i Eve,ali su vremenom razvili svoje specifikume i teritorijalne pripadnosti-autonomije,a koje žele zadržati!Ne poznam tu povijest dovoljno,ali vidim da očito nisu u Ukrajini svi Rusi,nego da postoje daklen i Ukrajinci,i to stoljećima,i da hoće biti svoj na svome i pod cijenu smrti!!Ali,ima tu i drugih ujdurmi i računica,a Ukrajina će sve to skupa,zajedno s svojim zabludama i lošom vjekovnom politikom,najskuplje platiti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *