ДО КРАЈА МЕСЕЦА убица хеликоптера и крстарећих ракета стиже у Србију

ДО КРАЈА МЕСЕЦА убица хеликоптера и крстарећих ракета стиже у Србију

4 децембра 2019

Русија ће до краја овог месеца испоручити неколико јединица комплекса ПВО „Панцир-С“. Ово је интернет порталу Интерфакс пренео добро обавештен извор из војних структура.

Овај извор је 17.октобра ове године пренео да су две државе потписале купопродајни уговор за набавку ових система. Два дана касније исту информацију је потврдио и руски вице-премијер др Јуриј Борисов. Председник Републике Србије је 25.октобра ове године саопштио да се у кратком временском оквиру очекује набавка система „Панцир-С“.Руска Федерација не очекује раскид овог уговора услед могућих економских санкција које би САД могле да уведу овој држави, истиче Борисов и додаје да је Србија поуздан партнер.

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада, у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.

Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20км/ висини 15км, док топовима покрива даљину до 5000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

(Bog-rata)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u