ДО КРАЈА МЕСЕЦА убица хеликоптера и крстарећих ракета стиже у Србију

DO KRAJA MESECA ubica helikoptera i krstarećih raketa stiže u Srbiju

4 decembra 2019

Rusija će do kraja ovog meseca isporučiti nekoliko jedinica kompleksa PVO „Pancir-S“. Ovo je internet portalu Interfaks preneo dobro obavešten izvor iz vojnih struktura.

Ovaj izvor je 17.oktobra ove godine preneo da su dve države potpisale kupoprodajni ugovor za nabavku ovih sistema. Dva dana kasnije istu informaciju je potvrdio i ruski vice-premijer dr Jurij Borisov. Predsednik Republike Srbije je 25.oktobra ove godine saopštio da se u kratkom vremenskom okviru očekuje nabavka sistema „Pancir-S“.Ruska Federacija ne očekuje raskid ovog ugovora usled mogućih ekonomskih sankcija koje bi SAD mogle da uvedu ovoj državi, ističe Borisov i dodaje da je Srbija pouzdan partner.

96K6 „Pancir S1” je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada, u svim meteo uslovima bez obira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu.

Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20km/ visini 15km, dok topovima pokriva daljinu do 5000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

(Bog-rata)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *