Добија ли Македонија свог Карађорђа и каква је његова судбина?

Dobija li Makedonija svog Karađorđa i kakva je njegova sudbina?

4 marta 2017

Ivanov Djordje t556z

Piše: Ratko Dmitrović

Po onome što gledamo poslednja dva-tri dana, izgleda da je Balkan dobio novog Karađorđa. Preterujem, naravno, ali je meni ta asocijacija zaista sevnula kada je objavljeno da je predsednik Makedonije, Đorđe Ivanov, odbacio zahtev Brisela da pogne glavu i dodeli mandat premijera Zoranu Zaevu, koji je skupštinsku većinu obezbedio tako što je prihvatio antiustavni zahtev Albanaca (sročen u Tirani) čiji karakter konfederalizuje Makedoniju i stavlja na nju posmrtni pokrov.

Ivanov se digao protiv moćne, strašne imperije zvane NATO i Evropske unije pride. Odbio je Hana, Stoltenberga i sinjoru Mogerini, odnosno njihov zahtev da Zaeva imenuje za mandatara. Ako se pitate šta NATO (preko Stoltenberga) ima sa rezultatima izbora u Makedoniji i formiranjem makedonske vlade, mnogo se pitate. Valjda je to na ovim prostorima odavno jasno.

Ovo što se upravo događa u Makedoniji izvelo je na osvetljenu čistinu sve krajnje ciljeve većeg dela zapadnih sila na Balkanu, bar njegovom istočnom placu. Zapad pravi veliku Albaniju, a posao je ušao u poslednju fazu. Nadam se da oko toga više ne postoji ni zrno sumnje ni kod onih koji, kad ostanu bez argumenata, spominju teorije zavere. Da, ovde postoji zavera, stvarna, krvava zavera, tačnije rečeno plan, čiji nas koren vraća u vreme britanskog premijera Dizraelija i rešavanja Istočnog pitanja. Britanija, Nemačka, Francuska i SAD privode kraju ideju da se stvori država u granicama koje će obuhvatati preko 95 odsto svih Albanaca.

Da, radi se o teritoriji Kosova i Metohije, zapadnoj Makedoniji, delu Crne Gore i naravno Albaniji. Edi Rama otvoreno poručuje da bez zadovoljnih Albanaca nema Makedonije. Hašim Tači traži od Albanaca u Makedoniji da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Ako ovo nije pretnja ratom, šta je onda pretnja ratom?

Prostor ne dozvoljava objašnjenje zbog čega se sve to radi, ali rabota svakako ima veze s vekovnim sudarom velikih sila na prostoru Mediterana, posebno ima veze sa Engleskom, Nemačkom, Rusijom i Turskom.

Šta će učiniti Ivanov, kakva ga sudbina čeka? Suprotstavio se onima koji u njegovom dvorištu mogu (kad god im se prohte) da izazovu rat, bukvalno rat. Šta će da bude sa Makedonijom? Velika Albanija znači otkidanje velikog dela Makedonije. Ko u ovakvom razvoju događaja, a sve ide u tom pravcu, garantuje ponašanje Makedonaca? Ko garantuje da se požar neće preneti na Srbiju, izazvati lančanu reakciju u Bosni, Crnoj Gori?

Hoće li Makedonci u Ivanovu dobiti svog Karađorđa, ili novog Pitu Gulija?

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Lilit says:

  Bravo nije kao ovi "naši" uvlakači Evropskim ucenjivačima

 2. Gojko says:

  Mislim da su braća makedonci ugasili ako ne dobiju podršku rusa.A gospodo iz redakcije zaboravili ste da pomenete da šipci traze i deo grčke.

 3. Jovan says:

  Car! Prvi posle Karadjordja i Milosevica. Karadjordje je ukinuo feudalizam, robovlasnistvo nad Srbima i povratio veru da je jedino SLOBODA vazna, a nikako "robovlasnicki mir"! Djordje Ivanov je najhrabriji politicar u Yugoslaviji(koju zovu region)! Teroristi i pljackaske horde sa Zapada su iscepali YU i napravili iz pomoc kvislinga siromadne robovlasnicke KOLONIJE. Dosta je bilo. Bravo za (Kara)DJordja Ivanova.

 4. Marijan says:

  Jos od vajkada smo kasnili u resavanju bitnih stvari, ali kada se trznemo idemo do kraja. Ne brinite, znamo ko su nam dusmani!

 5. Archelay says:

  To sto Zapad planira je racun bez krcmara.Sa onom sto se dogadzalo u Beloj kuci jasno je da im je Sunce na zalasku.Niti ce KiM biti Albanja niti ce Makedonija nestati.Ako su se Makedonci,Srbi i Rusi jedini borili protiv fasizma i uspeli u tome onda,pokazacese ko je -ko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *