Добија ли Македонија свог Карађорђа и каква је његова судбина?

Добија ли Македонија свог Карађорђа и каква је његова судбина?

4 марта 2017

Ivanov Djordje t556z

Пише: Ратко Дмитровић

По ономе што гледамо последња два-три дана, изгледа да је Балкан добио новог Карађорђа. Претерујем, наравно, али је мени та асоцијација заиста севнула када је објављено да је председник Македоније, Ђорђе Иванов, одбацио захтев Брисела да погне главу и додели мандат премијера Зорану Заеву, који је скупштинску већину обезбедио тако што је прихватио антиуставни захтев Албанаца (срочен у Тирани) чији карактер конфедерализује Македонију и ставља на њу посмртни покров.

Иванов се дигао против моћне, страшне империје зване НАТО и Европске уније приде. Одбио је Хана, Столтенберга и сињору Могерини, односно њихов захтев да Заева именује за мандатара. Ако се питате шта НАТО (преко Столтенберга) има са резултатима избора у Македонији и формирањем македонске владе, много се питате. Ваљда је то на овим просторима одавно јасно.

Ово што се управо догађа у Македонији извело је на осветљену чистину све крајње циљеве већег дела западних сила на Балкану, бар његовом источном плацу. Запад прави велику Албанију, а посао је ушао у последњу фазу. Надам се да око тога више не постоји ни зрно сумње ни код оних који, кад остану без аргумената, спомињу теорије завере. Да, овде постоји завера, стварна, крвава завера, тачније речено план, чији нас корен враћа у време британског премијера Дизраелија и решавања Источног питања. Британија, Немачка, Француска и САД приводе крају идеју да се створи држава у границама које ће обухватати преко 95 одсто свих Албанаца.

Да, ради се о територији Косова и Метохије, западној Македонији, делу Црне Горе и наравно Албанији. Еди Рама отворено поручује да без задовољних Албанаца нема Македоније. Хашим Тачи тражи од Албанаца у Македонији да узму своју судбину у своје руке. Ако ово није претња ратом, шта је онда претња ратом?

Простор не дозвољава објашњење због чега се све то ради, али работа свакако има везе с вековним сударом великих сила на простору Медитерана, посебно има везе са Енглеском, Немачком, Русијом и Турском.

Шта ће учинити Иванов, каква га судбина чека? Супротставио се онима који у његовом дворишту могу (кад год им се прохте) да изазову рат, буквално рат. Шта ће да буде са Македонијом? Велика Албанија значи откидање великог дела Македоније. Ко у оваквом развоју догађаја, а све иде у том правцу, гарантује понашање Македонаца? Ко гарантује да се пожар неће пренети на Србију, изазвати ланчану реакцију у Босни, Црној Гори?

Хоће ли Македонци у Иванову добити свог Карађорђа, или новог Питу Гулија?

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

  1. Lilit says:

    Bravo nije kao ovi "naši" uvlakači Evropskim ucenjivačima

  2. Gojko says:

    Mislim da su braća makedonci ugasili ako ne dobiju podršku rusa.A gospodo iz redakcije zaboravili ste da pomenete da šipci traze i deo grčke.

  3. Jovan says:

    Car! Prvi posle Karadjordja i Milosevica. Karadjordje je ukinuo feudalizam, robovlasnistvo nad Srbima i povratio veru da je jedino SLOBODA vazna, a nikako "robovlasnicki mir"! Djordje Ivanov je najhrabriji politicar u Yugoslaviji(koju zovu region)! Teroristi i pljackaske horde sa Zapada su iscepali YU i napravili iz pomoc kvislinga siromadne robovlasnicke KOLONIJE. Dosta je bilo. Bravo za (Kara)DJordja Ivanova.

  4. Marijan says:

    Jos od vajkada smo kasnili u resavanju bitnih stvari, ali kada se trznemo idemo do kraja. Ne brinite, znamo ko su nam dusmani!

  5. Archelay says:

    To sto Zapad planira je racun bez krcmara.Sa onom sto se dogadzalo u Beloj kuci jasno je da im je Sunce na zalasku.Niti ce KiM biti Albanja niti ce Makedonija nestati.Ako su se Makedonci,Srbi i Rusi jedini borili protiv fasizma i uspeli u tome onda,pokazacese ko je -ko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u