Добра столица чува кичму

Dobra stolica čuva kičmu

3 januara 2017

shutterstock_226745545_620x0

AKO kod kuće često završavate obaveze koje niste stigli na poslu, neophodna vam je dobra radna stolica, da biste zaštitili kičmu i imali maksimalnu koncentraciju.

Kvalitetna stolica mora da ispunjava nekoliko uslova: da je vrh naslona minimalno 50 santimetara visok u odnosu na sedište, da ima lumbalni podložak, da je lagano zakrivljen u visini grudnog koša i da ima mogućnost podešavanja nagiba naslona.

Dobra radna stolica trebalo bi da ima i mehanizme za podešavanje visine, nagiba i dubine sedišta, mehanizam za podešavanje visine i širine naslona za ruke, podešavanje naslona za glavu. Vrsta materijala kojim je presvučena stolica ne utiče u velikoj meri na njen kvalitet, ali je uvek bolje da izaberete prirodni materijal, uz koji će vaše telo moći da “diše” dok sedite.

Ukoliko sedite na kvalitetnoj stolici, vaše telo će zauzeti najbolji položaj, što znači da će kičma biti rasterećena i spremna da podnese višesatni rad. S obzirom na to da se naša deca svakodnevno satima zadržavaju ispred kompjutera, i njima će biti neophodna dobra, ergonomska stolica, ukoliko ne želite da iskrive kičmu.

Najbolje je da uzmete stolice koje mogu da se podešavaju tako da prate rast vašeg deteta, jer su im one neophodne i za učenje. Važno je znati da stolica treba da bude podešena tako da su detetu stopala na podu dok u njoj sedi, a obavezno mora i da ima naslon.

U radnjama postoji veliki izbor radnih stolica za odrasle i decu, a kada ih kupujete, nemojte samo da se vodite cenom: nekvalitetne će uticati na vaše zdravlje i neće dugo potrajati.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *