ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ КИНЕ: Седморо излечено од корона вируса!

DOBRE VESTI IZ KINE: Sedmoro izlečeno od korona virusa!

30 januara 2020

Kineske provincije i opštine objavile su u četvrtak da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice.

Četiri pacijenta koji su bili zaraženi virusom u istočnoj kineskoj provinciji Đangsi oporavili su se i otpušteni su iz bolnica u četvrtak, nakon tri ranija slučaja oporavka koji su prijavljeni ranije, piše Sinhuanet.Džang Vei, stručnjak provincijskog štaba provincije Đangsi za hitne slučajeve i prevenciju i kontrolu epidemije, rekao je da je za oporavak pacijenata ključno rano otkrivanje i pravovremeno lečenje.

Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvestila je u četvrtak da se prvi pacijent oporavio od nove upale pluća izazvane koronavirusom.

Pokrajinska uprava tradicionalne kineske medicine u Sečuanu rekla je da je pacijent Jang (34) izolovan na lečenje u bolnici u gradu Čengduu 11. januara. Njemu je dijagnostikovan koronavirus deset dana kasnije. Tokom izolacije bio je lečen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom.

Pacijentkinja stara 57 godina izlečena je i otpuštena iz bolnice u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, pored provincije Hubej, gde se nalazi epicentar epidemije.

U Pekingu se u četvrtak lekar, koji je zaražen novim koronavirusom nakon putovanja u Vuhan, oporavio i napustio bolnicu. To je bio peti slučaj u glavnom gradu da je neko izlečen i otpušten iz bolnice.

Podsetimo, broj preminulih od posledica koronavirusa u Kini danas je porastao za 38 i iznosi ukupno 170, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    Sta ste vi Kinezi navalili da lecite ? Pa koga ce bili gejts da ukoka sa vakcinama. Potrosio onolike silne pare na virus i vakcinu i sad ce mu sve propasti, jedino mu ostaje da ubedi svoje zombije u americi da ih vakcinise !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *