DOBRICA ĆOSIĆ: Dodik je najdosledniji srpski političar

DOBRICA ĆOSIĆ: Dodik je najdosledniji srpski političar

27 septembra 2013

pol-DOBRICA-COSICPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik je zajedno sa Zoranom Đinđićem najzanimljivija i najdoslednija politička figura koju su Srbi imali u poslednje bar dve decenije, naveo je akademik Dobrica Ćosić u recenziji za knjigu „Dodik-istina“.

Ćosić je u knjizi „Dodik-istina“, čiji je izdavač beogradska kuća „Vukotić media“, izneo svoje viđenje politike Milorada Dodika, dok je recenzent profesor Darko Tanasković analizirao sve što se događalo i što se događa u Republici Srpskoj.

Direktor i vlasnik izdavačke kuće „Vukotić media“ Manojlo Vukotić rekao je da je knjiga „Dodik-istina“ sastavljena od 20 intervjua koje je novinarka Dubravka Vujanović uradila u poslednjih 15 godina sa Miloradom Dodikom kao premijerom i predsednikom Republike Srpske, a poslednji je urađen pre dva meseca.

„Bez obzira što su intervjui sa Dodikom samo priča o Dodiku, to, ipak, nije hvalospev njemu, niti nekakav lovorov venac za Milorada Dodika. To je mnogo više priča o Republici Srpskoj i zbivanjima u Srpskoj, naravno, gledano kroz vizuru prvog čovjeka Republike koji je prošao sve te mene, lomove, velike promene koje su se događale i dogodile u Republici Srpskoj“, istakao je Vukotić.

Ono što je za njega kao priređivača i autora pogovora vrlo zanimljivo, kaže Vukotić, jeste činjenica što se kroz te intervjue, nastale u različitim vremenskim periodima, od 1999. godine pa sve do prije nekoliko mjeseci, mogu vrlo jasno prepoznati Dodikovi stavovi o svim glavnim pitanjima u vezi sa zbivanjima u Republici Srpskoj.

„Tu su i prepoznatljivi odnosi Milorada Dodika prema Federaciji BiH, BiH, prema međunarodnoj zajednici, Srbiji, veze sa Srbijom, njegovi pogledi na ratne zločine ili ratne zločince… Impresivno je što je to jedna linija, koja je potpuno neobična, naročito za srpske političare, jedna potpuna doslednost koja zaista deluje čudno“, naglasio je Vukotić, doskorašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“.

U knjizi „Dodik-istina“, kaže Vukotić, jasno se može videti da se stav Milorada Dodika o BiH, međunarodnoj zajednici, odnosu prema Evropi ne menja u poslednjih 10 godina i kada se sve to skupi na 250 stranica knjige, vide se svi glavni događaji, dileme i pobede Republike Srpske.

Vukotić je najavio da će knjiga „Dodik-istina“, štampana u 5.000 primeraka, u prodaji biti sledeće sedmice u Srbiji, a za desetak dana i u Republici Srpskoj po ceni od 500 dinara, odnosno 10 KM.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *