„ДОБРОДОШЛИ У ПАКАО“: Више хиљада демонстраната уочи Самита Г20

„ДОБРОДОШЛИ У ПАКАО“: Више хиљада демонстраната уочи Самита Г20

6 јула 2017

Антиглобалистички активисти као што су и најавили почели су протесте под називом „Г-20 Добро дошли у пакао“ за које хамбуршка полиција страхује да би могли да постану насилни.

Вечерас се окупило неколико хиљада демонстраната, процењује се да у протесту учествује око 8.000 људи.

Немачка полиција већ је интервенисала 4. јула увече, кад је употребила водене топове и бибер-спреј да растера групу од око 600 демонстраната, који су поставили шаторе на обали реке Лабе. Било је и ухапшених, и повређених.

Очекује се да ће сутра да се окупи бар 100.000 демонстраната. Шеф хамбуршке полиције Ралф Мејер је изјавио да је полиција скептична по питању да ли ће демонстрације остати ненасилне.

Широм града распоређено је око 20.000 полицајаца, којима је на располагању 40 водених топова и 185 специјално обучених паса. Над градом патролира 28 хеликоптера.

Постављен је и центар за евентуална хапшења у којем има 400 места, а и судије су у приправности. Најављено је 30 демонстрација, које ће организовати антиглобалисти, еко-фанатици, трговачки синдикати, студенти и црквене групе.

Непознати починиоци спалили су данас у Хамбургу 12 „поршеа“, како се претпоставља у знак протеста против глобализације. Из управе „Поршеа“ штету процењују на више од милион евра. Полиција је данас целог дана упозоравала на саобраћајни хаос, нарочито од 19 часова за кад је заказан почетак великог протестног скупа.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    G20 -- Skupina Bilgergergeovih pedofila, bankarskih mrcina i svakojagog ljudskog otpada, podrska nemackim demonstrantima. Oslobodimo Evropu od mentalnih bolesnika cija vlast zaudara poput lesa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u