„ДОБРОДОШЛИ У ПАКАО“: Више хиљада демонстраната уочи Самита Г20

„DOBRODOŠLI U PAKAO“: Više hiljada demonstranata uoči Samita G20

6 jula 2017

Antiglobalistički aktivisti kao što su i najavili počeli su proteste pod nazivom „G-20 Dobro došli u pakao“ za koje hamburška policija strahuje da bi mogli da postanu nasilni.

Večeras se okupilo nekoliko hiljada demonstranata, procenjuje se da u protestu učestvuje oko 8.000 ljudi.

Nemačka policija već je intervenisala 4. jula uveče, kad je upotrebila vodene topove i biber-sprej da rastera grupu od oko 600 demonstranata, koji su postavili šatore na obali reke Labe. Bilo je i uhapšenih, i povređenih.

Očekuje se da će sutra da se okupi bar 100.000 demonstranata. Šef hamburške policije Ralf Mejer je izjavio da je policija skeptična po pitanju da li će demonstracije ostati nenasilne.

Širom grada raspoređeno je oko 20.000 policajaca, kojima je na raspolaganju 40 vodenih topova i 185 specijalno obučenih pasa. Nad gradom patrolira 28 helikoptera.

Postavljen je i centar za eventualna hapšenja u kojem ima 400 mesta, a i sudije su u pripravnosti. Najavljeno je 30 demonstracija, koje će organizovati antiglobalisti, eko-fanatici, trgovački sindikati, studenti i crkvene grupe.

Nepoznati počinioci spalili su danas u Hamburgu 12 „poršea“, kako se pretpostavlja u znak protesta protiv globalizacije. Iz uprave „Poršea“ štetu procenjuju na više od milion evra. Policija je danas celog dana upozoravala na saobraćajni haos, naročito od 19 časova za kad je zakazan početak velikog protestnog skupa.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    G20 -- Skupina Bilgergergeovih pedofila, bankarskih mrcina i svakojagog ljudskog otpada, podrska nemackim demonstrantima. Oslobodimo Evropu od mentalnih bolesnika cija vlast zaudara poput lesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *