Додељене Вукове награде

Dodeljene Vukove nagrade

23 decembra 2016

15-dodeljene_620x0

ZA naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke, Kulturno-prosvetna zajednica Srbije 53. put dodelila je Vukove nagrade. Jednoglasnom odlukom žirija, ovogodišnja priznanja dobili su Miroljub Aranđelović Rasinski, kompozitor, Dragan Vukić, teolog, OŠ „Braća Aksić“ iz Lipljana, Đorđe Pavlović, dirigent, Delfina Rajić, istoričar umetnosti, Elizabeta Ristanović, molekularni biolog, Jugoslav D. Stajkovac, kulturni poslenik, Ljiljana Stjepanović, dramska umetnica, Zagorka Stojanović, likovni umetnik i Miladin Ševarlić, dramski pisac.

Na predlog žirija Izvršni odbor KPZ Srbije doneo je jednoglasnu odluku da Izuzetne Vukove nagrade za ovu godinu dobiju gimnazija „Veljko Petrović“ iz Sombora, Miodrag Maticki, književnik i naučnik i Narodno pozorište iz Užica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. OBREN says:

    OVAJ BOGDAN JE STRANI PLACENIK - DA JE COVEK RADIO BI U SRBIJI ZA 200 EVRICA I BIO NA NASLOVNIM STRANAMA INFORMERA I KURIRA A MOZDA I PECATA. U ZEMLJI LIDERA NA BALKANU BI BIO POSTOVAN I CENJEN KO STANIJA I GASTOZ A MOZDA CAK KO MAJKA NACIJENA SVETLA I KRISTIJAN GOLUBOVIC. DOBRO DOBRO MOZDA SAM I PRETERO AL KO GOGA SEKULIC BAR SIGURNO ETO .OVAKO RADI KOD IMPERIJALISTA STO BI SE REKLO KOD DUSMANA KOJI SU POZNATI PO MUCENJU RADNIKA I KOJI MRZE SRBE TO ZNAJU SVI GLASACI RADIKALA SA I BEZ BEDZA I ZNA CAK I MARJAN RISTICEVIC KOJI INACE NISTA NEZNA AL TO ZNA.JUCE MI REKO JEDAN VLADIKA DA TI IMPERIJALISTI STALNO KLEVECU I NE PREKIDAJU LAZI STO BI SE REKLO ROVARE I PODRIVAJU -NJIH OD 70 GODINA 6 PUTA sude PAHOMIJU STO GUZI PAROHIJANE OD 7 DO 12 GODINA - EJ PA TO BILO KAZE 1960 GOD PA 1980 I 1983 GOD PA 1999 PA VALJDA RASTU TA DECA -AKO SU IMALI 6 VALJDA IMAJU VISE . JA NISAM HTEO DA POLEMISEM SA VLADIKOM AL MU NISAM OKRENUO LEDJA I TAD SAM VISEO DA JE PROPAGANDA DELOVALA NA MEBNE DA NEVERUJEM PAHOMIJU KACAVENDI RISTI SOTONI ITD , ETO SKIM JE TAJ BOGDAN A SKIM SMO MI. STA JE TRAZIO TO JE I DOBIJO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *