DODIK: Amerikanci se previše mešaju u tuđe stvari

DODIK: Amerikanci se previše mešaju u tuđe stvari

30 juna 2014

dodik_620x012Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je nekorektan i nedopustiv stav Ambasade SAD povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata da su politički lideri Republike Srpske „propustili priliku da pokažu predanost zajedničkim evropskim vrednostima mira i pomirenja“.

„U poslednje vreme se trudim da ne ulazim u javnu polemiku o nekim pitanjima, ali ako je reč o Republici Srpskoj i BiH onda je u najmanju ruku nekorektno i nedopustivo da se na taj način daju kvalifikacije i ocene. I ako je od Amerikanaca – i od njih je dosta mešanja u ovdašnje unutrašnje stvari“, naglasio je predsednik Srpske u izjavi novinarima u Milićima.

Komentarišući stav Ambasade SAD u BiH da je „sramotno što su politički lideri u Srpskoj pokušali da steknu političke poene“ kritikujući gradonačelnika Istočnog Sarajeva u vezi sa njegovim učešćem u prošlonedeljnoj biciklističkoj trci, u čijoj organizaciji su učestvovali Sarajevo i Istočno Sarajevo, Dodik je istakao da to samo govori o sprezi stranog faktora i domaćih konvertita.

Predsednik Srpske je ponovio da je svima jasno da je BiH propala zemlja i da se to samo potvrđuje takvim ponašanjem bošnjačke strane i Ambasade SAD.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    kratko i jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *