DODIK: Besmislica da podrivam vladu Srbije i Vučića

DODIK: Besmislica da podrivam vladu Srbije i Vučića

23 marta 2014

reg-dodikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je kao besmislenu ocenu SDS-a da on podriva Vladu Srbije i Aleksandra Vučića i naglasio da su odnosi legitimno izabranih organa Srpske sa Vladom Srbije bili i ostaće više nego korektni u cilju prosperiteta srpskog naroda sa obe strane Drine.

„To je još jedna besmislica kojom se već duže vreme služe određene političke opcije koje ne mogu na izborima da dobiju podršku koju priželjkuju njihovi finansijeri“, rekao je Dodik i dodao da on izbore očekuje s nestrpljenjem i velikim optimizmom.

Predsednik Srpske je izjavio da on sigurno nije po volji političkim subjektima koji bi da prekrajaju Dejton bez srpskog naroda i oduzimaju mu ono što je mukotrpno stvarano, te poručio da će nastaviti da brani Srpsku.

„Njima mogu da obećam da im i dalje neću biti po volji, jer ću nastaviti da branim Srpsku i svakog njenog građanina“, rekao je Dodik i podsetio da je nedavno dobio jednu od najvećih nagrada odlikovanje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Dodik je istakao da nije iznenađen rezultatima izbora u Srbiji i da je uveren da će Aleksandar Vučić uspeti efikasno da sprovede politike za koje je dobio podršku.

„Sva istraživanja i prognoze su ukazivali na ubedljivu pobjedu SNS-a i Vučića i na kraju se to i obistinilo. Građani Srbije su plebiscitarno dali podršku politici koja se bazira na pravdi i reformama. Čestitao sam Vučiću na izbornom rezultatu i uveren sam da će politike za koje je dobio podršku uspeti efikasno da sprovedu u život“, rekao je Dodik.

Govoreći o saradnji sa državnim vrhom Srbije, konkretno sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, Dodik je naglasio da je za njega najbitnije da taj odnos bude konstruktivan i obostrano koristan.

„Sarađujem s predsednikom Srbije, a to je čovek koji se neposredno bira i čiji je legitimitet nesporan. Nekada je to bio Boris Tadić, danas je to Tomislav Nikolić, a za mene i Republiku Srpsku najvažnije je da s državom, koju posle Srpske najviše volimo, imamo konstruktivne odnose koji predstavljaju garant očuvanja srpske državnosti sa ove strane Drine, i to prvi put u istoriji“, poručio je Dodik.

Osvrnuvši se na izborni debakl Demokratske stranke Srbije nakon čega je usledila ostavka njenog lidera Vojislava Koštunice, Dodik je rekao da je Koštunica, koji je mnogo učinio za Republiku Srpsku, ostavkom potvrdio da je „visokomoralan političar kakvi retko stanuju na Balkanu“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *