ДОДИК: „Да ли Изетбеговић жели да нападне на Републику Српску?“

DODIK: „Da li Izetbegović želi da napadne na Republiku Srpsku?“

8 jula 2017

Parastosom i prisluživanjem sveća za pokoj duša na bratunačkom groblju, obeleženo je stradanje Srba u srednjem Podrinju.

Govor u Bratuncu održao je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske koji je rekao da ona poštuje svačije žrtve „ali da boli što crna marama srpskih majki koje su izgubile sinove manje znači nego bela marama bošnjačkih majki”.

Kako je naveo, „Srbi su naučili da je Jugoslavija bila najveća politička zabluda Srba u prošlom veku”.

U nastavku je reako: „Srbi sada imaju dve države, Republiku Srpsku i Srbiju. Imamo teritoriju, imamo vladu koja se bira na slobodnim izborima. Republika Srpska je država, morate to da razumete i shvatite”.

Rekao je da su mnogi srpski političari i vojskovođe završili u domaćim i međunarodnim sudovima zato što je neko rekao da je samo na srpskoj strani kolektivna odgovornost, a na drugima da su se eventualno branili.

„Zato danas vidimo presude ili procese protiv Karadžića, Mladića, ranije Slobodana Miloševića i mnogih drugih iz tog vremena, koji jedino što su mogli da urade i što su uradili jeste da budu uz svoj narod i da ga brane”, rekao je Dodik i poručio da o njima ne treba da se prestane pričati, jer bi se u suprotnom odrekli sebe, borbe i 29.000 poginulih Srba u proteklom ratu.

On je govorio i o pravosuđu u Sarajevu, za koje kaže da je političko i izdajničko: „Ne možemo da se oslonimo na BiH, ona je u rasulu, jedino funckioniše Republika Srpska. Toliko intervencija međunarodnog faktora, a danas se o Bosni govori kao o propaloj državi. BiH će se ionako sama urušiti i iščeznuti”.

Dodao je da besmisleno zvuče izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će biti rata ako se Srpska otcepi.

„Da neće možda Oružane snage BiH napasti Srpsku? Izaći će svi Srbi iz toga. Da neće možda Izetbegović narediti da njegova policija napadne Srpsku? Imamo i mi policiju. Ne treba ni njima ni nama to. Mi hoćemo da ojačamo i da sve što završimo bude deo političkog procesa volje jednog naroda koji se mora jednog dana poštovati”, poručio je Dodik.

Predsednik Srpske je naveo da u RS ima problema i stvari koje bi mogle biti bolje, ali da je ovakva kakva je danas najbolja moguća, i da nije prestala opasnost od njenog ukidanja od onih koji to žele.

„Kao hijene, u političkom smislu, obilaze i čekaju da promovišu neki proces koji bi došao glave Republici Srpskoj. Moramo biti zajedno, i vlast i opozicija, i moramo prestati sa animozitetima, jedino mesto okupljanja može da bude samo Republika Srpska, nikakav SNSD, nikakav SDS, nikakve druge političke partije”, istakao je predsednik Srpske.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaharije Serak says:

    Koji strah izvire iz svake rečenice gos.Dodika.Jos uvijek stari oprobani recept o "ugroženosti "!Ostavi se budalaština osim za sebe i odabrane uradi nešto za GRADJANE R.S.Skoro pred finansijskim rasulom,a nema rješenja pa udari po "ugroženosti"Ja sam gos.Dodik "ugrožen"od Vaše price koju slušam ,evo nije se promijenilo dvadesetak godina.Pogledajte bivšu rezultate recimo 20tak godina poslije rata.Uzmimo 1965 i vidjecemo da je izgubljeno vrijeme uopste slušajući i Vas i gos.Izetbegovica kao i gos.Covica.Vi imate gdje otići kada brod potone.Prodali ste neko kaže 9 neko 2 stana u susjednoj Državi.Opet je ostalo ima se,a gradjani R.S.?Koga još briga za narod......

    • RS says:

      Bolje da te turcin muci nego "zaharije" i latin uci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *