DODIK: Dabogda BiH nestala što pre, a američki diplomata je patološki lažov i smutljivac

DODIK: Dabogda BiH nestala što pre, a američki diplomata je patološki lažov i smutljivac

15 jula 2014

reg-dodikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil „patološki lažov i dokazani smutljivac“.

Kako su preneli banjalučki mediji, Dodik je rekao i da je Hil bitno doprineo tome da se sukobi na prostoru bivše Jugoslavije rasplamsaju.

Komentarišući Hilovu izjavu da u Republici Srpskoj ključa nezadovoljstvo zbog „endemske korupcije rukovodstva ovog entiteta“, predsednik RS je novinarima u Šamcu rekao da Hil „bezočno laže i da je laž sve što je rekao i sve što govori“.

„Njegove izjave u vezi sa rukovodstvom Republike Srpske se pre svega odnose na mene. Priča koju je SDS proturio pre više od deset godina u vezi sa mojom imovinom na Kipru je potpuna laž. Verujem da Hil to namerno čini da bi podržao SDS, a verujem da je i patološki lažov“, kazao je Dodik.

Otpravnik poslova američke ambasade u BiH Nikolas Hil je pre nekoliko dana u Tuzli izjavio da u RS „ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije lidera ovog entiteta, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koji su pritegnuti kako bi ignorisali mito i osigurali da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama“.

Dodik smatra da je žalosno da se predstavnik jedne ambasade, kakva je američka, na taj način ponaša u jednoj zemlji, ocenivši da Hil svojoj centrali u SAD šalje lažne izveštaje.

„To je njegova lična pozicija. Što se tiče SAD, mislim da su zarobljenik takvih frustriranih i loših ljudi, koji su na terenu i godinama pravdaju svoje visoke plate ovde time što šalju lažne izveštaje“, naglasio je on.

Dodik smatra da Hil ne bi trebalo da bude u BiH, ali da u ovoj zemlji „hodaju takvi smutljivci“.

„Pošto je BiH takva kakva jeste – nikakva i smešna, nedorečena i neodrživa, onda mogu takvi smutljivci da hodaju po njoj i da im jedan dio BiH aplaudira na laži, te na taj način podržava takve mešetare, koji u suštini ne donose ništa dobro“, kazao je on.

Dodik tvrdi da BiH ne može opstati bez dogovora, ali da s takvim ljudima, „kao što je Hil“, nema mogućnosti dogovora.

„Dabogda nestala (BiH) što pre“, naveo je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. soko says:

    ne daj se Dodik,,,

  2. Spasoje says:

    Već duže vrijeme sam mislio da je Dodik bio američki čovjek,možda i špiun,pošto je podržavaO bORISA TADIĆA,ali sad sam se uvjerio da se vratio na pravi put i zato mu svaka čast na ovom intervuju.Bravo Dodik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *