Додик добио позив за Трампову инаугурацију

Dodik dobio poziv za Trampovu inauguraciju

22 decembra 2016
(foto: youtube)

(foto: youtube)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dobio je poziv iz Sjedinjenih Država na prijem u Vašingtonu povodom inauguracije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, saznala je novinska agencija Srna u Vašingtonu.

Ako ova vest bude i zvanično potvrđena – onda to neće biti obična vest. Iz više razloga.

Logično je pretpostaviti da Dodik neće odbiti poziv i da će prisustvovati prijemu će biti održan 20. januara sledeće godine u Vašingtonu, kada Tramp preuzme dužnost predsednika SAD.

Neće to biti isto kao da je predsednik SAD postala Hilari Klinton. Jer, tada bi taj prijem bio – za većinu državnika koji bi došli iz sveta – okupljanje američkih vazala.

Za Dodika to neće biti ni nešto nalik na odlazak na Molitveni doručak drugog tipa.

Tramp je više puta ponovio: Sjedinjene Države pod njegovom vlašću neće rušiti režime u drugim zemljama koji im se ne sviđaju. Zato će Dodikovo prisustvo njegovoj inauguraciji biti potvrda da Vašington neće dirati ni predsednika RS ni dejtonsku Srpsku.

Poziv na inauguraciju je i priznanje Republike Srpske i njenog statusa i poslereferendumskih ambicija.

Ne treba sumnjati da je poziv Dodiku stigao mimo ambasade SAD u Sarajevu.

Sam poziv može dodatno dobiti na težini ako se ispostavi da je sa Balkana na inauguraciju pozvan tek poneko.

Donald Tramp je na izborima za predsednika SAD, koji su održani 8. novembra, pobedio protivkandidata Hilari Klinton, čime je postao 45. predsednik SAD.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gojko says:

    Bravo za milorada.A ovog našeg šizofreničara će zvati juče.Moze da ode kod klintona na piknik sa sve izjavom " ja sam pametan".U pravu su miša brkić i branko dragas kad kaźu " tu protuvu treba govnjivom motkom oterati".Neznam šta se čeka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *