ДОДИК: Ево ко је стигао у БиХ

DODIK: Evo ko je stigao u BiH

23 juna 2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno.

– Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske – rekao je Dodik, prenela je RTRS.Dodik je istakao da sve što govori ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson nije istina, te podsetio da je pre godinu dana britanska Vlada odobrila devet miliona funti za programe podrške sprečavanju ruskog uticaja na prostorima Balkana, a ciljne tačke su Republika Srpska i Srbija.

– Vidite na koji način to rade. Ovaj narod mora da bude svestan da dobronamernost Britanaca ne može da se računa i da su oni ovde u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH – rekao je Dodik.

Dodik je pozvao ljude da ne nasedaju na „britanske prljavštine“ i da je više nego jasno šta im je cilj – da ukoliko ne mogu da promene strukturu vlasti u Republici Srpskoj onda bar da smanje njenu snagu.

– Imamo informacije da su njihova dva čoveka u Banjaluci i da se upetljaju u svako okupljanje više od pet ljudi – rekao je Dodik.

On je podsetio da su Britanci preko svog visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna najviše oskrnavili Dejtonski mirovni sporazum.

– Radi se o jednom kriminalcu međunarodnih razmera koji je zloupotrebio i kršio međunarodno pravo – naglasio je Dodik i dodao da Republika Srpska, kao entitet, nema snagu da izađe pred međunarodni pravosudni sistem i obračuna se sa Ešdaunom.

Dodik je istakao da Srpska „nije zaboravila ta njegova zla, koja su odobrena u Vladi Velike Britanije i ovde servirana“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *