ДОДИК: „Хрватска додатно понижава избегле Србе и то на неподношљиво циничан начин!“

DODIK: „Hrvatska dodatno ponižava izbegle Srbe i to na nepodnošljivo ciničan način!“

23 maja 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je nekorektnim i ponižavajućim to što hrvatske vlasti traže od Srba da plate čišćenje ruševina njihovih kuća u Hrvatskoj, uništenih 1995. godine u hrvatskoj vojnoj i policijskoj akciji „Oluja“.

– To je nekorektno i ponižavajuće. Šta više reći? Porušite kuće, napravite zgarišta i još tražite da vam neko plati čišćenje tih zgarišta. To je vrsta cinizma koja je nepodnošljiva – poručio je Dodik.

Srbima izbeglim iz Gospića stigli su računi u iznosu od 700 do 2.700 evra koje bi trebalo da plate Hrvatskoj da bi tamošnje komunalne službe uklonile ruševine njihovih domova spaljenih u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja“ 1995. godine, a računi su stigli po osnovu Zakona o građevinskoj inspekciji iz 2013. godine koji je lokalnim samoupravama omogućio uklanjanje ruševina o trošku vlasnika.

KOMENTARI5 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Kako ovaj samo ima obraza pominjati SRBE prognane iz 'rvatske? Prvi mandat premijera dobio je glasovima ustaša a revanširao im se tako što se , u ime prognanih SRBA a za račun 'rvatske , odrekao u ime istih tih SRBA koje sada kao brani svih neisplaćenih penzija! Tako je moj npr. otac ostao bez sedamdesetak penzija za koje se u to vrijeme (kada je Dodik plaćao 'rvatima premijersko mjesto) mogao kupiti dvosoban stan u centru Banja Luke! SRBI prognani iz 'rvatske su u R. SrPskoj građani drugog reda osim ako nisu predratne komunjare i UDBA-ši pa tim i članovi njegove stranke u kojoj je najmanje pravih SRBA!!! Sve go komunjara , polutan (iz mješanog braka) , "monte-negrin" i 'rvat!!! Nevjerojatno je koliko u srPijici narod "puši" Dodikov navodni patriotizam??? Jedan sam od tih prognanih i mogu reći da mi se polako moj narod počinje gaditi zbog takvog odnosa prema nama!!!

  • KNIN says:

   Potuno si u pravu Dodik toBoze sad zali Srbe iz RSK a sa druge strane zarko zeli da ustase dobiju treci entitet. Pa on da je iole Srpski politicar nebi nikad trazio za Hrvate treci entitet. A ako bi vec i trazio to bi uslovio po principu dobicete gospodo Hrvati treci entitet i Srpsku saglasnost kad Srbima u Hrvatskoj dadete identicno isto ono sto vi Hrvati dobijete u BiH.Ja sam razmisljo cesto o toj Dodikovoj ljubavi prema Hrvatima i doso sam do dva zakljucka. Prvi zakljucak mi je da on Hrvate podrzava zato jer je u bliskim odnosima sa Hrvatskom Trgovinskom mafijom i da zbog toga sa Hrvatima ima neku vrstu dogovora da ih on sa Srpske strane podrzi. A drugi zakljucak mozda i naj realniji je da ga Rusija tera da sa Hrvatima ulazi u savez i da tako razbiju Bosnu da BiH celovita nebi mogla uci u NATO. Jer nelogicno je nakon svih zala koja smo doziveli od Hrvata da im on sa Srpske strane pomaze da dodju do jos teritorija kao nagrada za Oluju i Bljesak.Mislim da Rusima odgovara razbijanje BiH samo da nebi usla u NATO jer opste je poznato da drzave sa teskim medju nacionalnim problemima nisu po volji NATOa da ih primi u svoje clanstvo.

 2. kuka says:

  Nije ovo ništa originalno. Kao i u svemu ostalom, ustaše su i u ovom slučaju samo iskopirale Hitlera. U noći izmedju 9. i 10. novembra nemačke oružane snage su polupale i opljačkale sve jevrejske privredne objekte, preko 1.400 sinagoga, mnoge prostore za društveni, javni i kulturni život jevrejske zajednice i privatne stanove, pa čak i groblja širom Nemačke (tzv. novembarski pogrom ili kristalna noć). Odneli su sve što se moglo izneti i počupati iz tih objekata, ubili oko 400, a uhapsili i odveli u logore još oko 30.000 ljudi (jevrejski izbori tvrde da je broj i ubijenih i odvedenih bio daleko veći i ja sam sklon da im verujem). Opljačkane zgrade su, medjutim, bile u vlasništvu Nemaca, jer Jevreji nisu imali pravo na vlasništvo nad nekretninama, pa je sad Nemcima trebalo popraviti razlupane izloge, fasade i enterijere. To je trebalo da učini država, budući da je ona bila odgovorna za divljaštvo. Hitleru to, razume se, nije padalo na pamet, već je naredio da jevrejska zajednica ima da nadoknadi štetu i plati popravku uništenog. Epilog: Jevreji su skupili dve milijarde carskih maraka i platili Hitleru što ih je opljačkao, premlaćivao i ubio i pohapsio njihove sunarodnike. Prema tome, ustaše samo prepisuju od Hitlerovog režima, trudeći se samo oko toga da u da u prepisivanju budu što pedantniji.

  • kuka says:

   Pardon, izostavljena godina: Kristalnu noć su Nemci upriličili 1938.

  • kuka says:

   Htedoh da prećutim kao nebitno, ali pošto je prenoćilo sad mi se čini da je poučno i sledeće: raznim mahinacijama, ucenama i prevarama Hitler je Jevrejima isterao mnogo više od 2 milijarde maraka, pominju se najmanje 4 milijarde. *** Ustaše žuljaju ruševine srpskih kuća kao dokazi njihovih zločina, pa su odlučili da ih se reše. Sad šta god da Srbi urade, bilo da ih poprave ili ne, tragovi njihovog stradanja i čak i njihovog samog postojanja na prostorima sadašnje hrvatske će biti zatrti, a oni morati da od svoje sirotinje plate ili ustaškim preduzimačima popravke ili ustaškom režimu rušenje. Prognani Srbi treba hitno da podignu tužbe protiv Hrvatske zbog zločina i ove poslednje nacističke odluke. Da imamo valjanu državu to je ona morala da uradi još davno, ali pošto su na njenom čelu uvek sve same ustaše, od nje ni sad ne treba ne treba očekivati pomoć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *