Dodik: I mi smo nezadovoljni Dejtonskim sporazumom, ali ga poštujemo

Dodik: I mi smo nezadovoljni Dejtonskim sporazumom, ali ga poštujemo

18 juna 2013

milorad-dodik-sucesijaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uverenje da će Srpska već u 2014. godini imati stopu rasta BDP-a koja će prelaziti dva odsto, što će sigurno biti jedan od retkih slučajeva u regionu.

„Tokom 2015. godine trebalo bi da se nastavi taj zamah rasta BDP-a i to će biti siguran znak izlaska iz recesije u koju smo upali prethodnih godina, pre svega, zbog regionalnih ekonomskih kretanja“, rekao je Dodik Srni.

On je ponovio da je Srpska stabilna, iako fukncioniše u uslovima teške ekonomske regionalne i svetske krize, te iznalazi vlastite načine kako bi odreagovala na sve izazove.

„Republika Srpska je likvidna, sa dobrim izgledima, s obzirom na značajne investicije koje su već otpočele da se realizuju – od termoelektrana do autoputeva, te činjenice da će Vlada u narednom periodu osmisliti direktan program podrške realnom sektoru, privredi“, istakao je Dodik.

Govoreći o budućnosti Srpske, Dodik je istakao da je ključno pitanje da politička struktura u Republici Srpskoj ne dozvoli nikavu reviziju Dejtonskog sporazuma i vraćanje na takozvani „duh Dejtona“.

„Slovo Dejtona’ ključno je pitanje za budućnost ovog prostora. Svi oni koji su time nezadovoljni moraće da žive s tim. I mi smo nezadovoljni Dejtonskim sporazumom, ali ga poštujemo, i nastavićemo da ga poštujemo i ne tražimo rešenja putem nekih duhova nego putem realnog života“, istakao je predsednik Srpske.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *