ДОДИК И ОРБАН разбеснели ЗАПАДНЕ ПЛАЋЕНИКЕ

DODIK I ORBAN razbesneli ZAPADNE PLAĆENIKE

11 jula 2019

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijer Mađarske Viktor Orban našli su se na udaru Međunarodnog instituta za balkanske studije (IFIMES) zato što podržavaju Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u Americi i zato što pozivaju Srbe, odnosno Mađare koji tamo žive da daju glas Trampu, ističe Dodikov savetnik Pero Simić.

Simić je u kolumni za dnevnik „Danas“ napisao da IFIMES u suštini nema nikakve naučne reference, već da je dobro sredstvo za zaradu u rukama samozvanog političkog analitičara Zijada Bećirevića, koji se godinama medijski promoviše i „ugodno živi profitirajući na naručenim i dobro plaćenim ’analizama‘ i odlikovanjima IFIMES-a, koje su prilagođene i naklonjene onima koji analizu ili odlikovanje dobro plate“.On napominje da Bećirević u poslednjoj „analizi“, koja je naslovljena „Aktuelna dešavanja u regionu 2019. godine: Ko želi destabilizovati Srbiju“, piše da su analitičari nakon istraživanja konstatovali da se „kosovska strana“ na početku nije protivila formiranju Zajednice srpskih opština, da bi posle promenila mišljenje zbog Dodikovog delovanja.

Prema Simićevim rečima, navodno po saznanju Bećirevićevih „analitičara“ kosovski političari razumeli su da se način delovanja Dodika u entitetu Republici Srpskoj može preslikati i na Kosovo, što su želeli da spreče.

„Tako analizira ’zabrinuti‘ Bećirević, odnosno IFIMES, dodajući najprizemniju laž i konstrukciju da je Dodikovo delovanje nanelo ogromnu štetu srpskim nacionalnim interesima i, prema oceni famoznih Bećirevićevih ’analitičara‘, Dodik se prema tom kriterijumu uvrštava odmah iza Slobodana Miloševića“, naveo je Simić.

On dodaje da Dodik, prema toj famoznoj analizi, nije jedina opasnost u regionu, da je to i mađarski premijer Orban, čija politika se ocenjuje kao „antimigranska i antimuslimanska“.

„Napadajući Orbana, ’analiza‘ bespotrebno uvlači (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, ni krivog, ni dužnog, konstatujući da Orban i Vučić nisu isto“, dodaje Simić.Savetnik srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH navodi da se Orbanu u „analizi“ posebno stavlja na dušu suprotstavljanje Džordžu Sorošu i dodaje da je zato i upozorenje političarima nakon ove „analize“ da paze s kim se druže, „nipošto sa Dodikom i Orbanom, koji, eto, baš pre neki dan ispijaju rujno vino u Budimu“.

On napominje da se na kraju bajne analize Bećirevića, odnosno IFIMES-a, na tapetu našla i opozicija u Srbiji i da je konstatovano da je ona nedorasla aktuelnom političkom trenutku, te da građani Srbije moraju da potraže nekompromitovane političke lidere sa jasnim političkim programom.

„Tu možda ima tračka istine, ali je začuđujuće da je upravo jedan od lidera opozicije u Srbiji Zoran Živković član Upravnog odbora IFIMES-a“, zaključio je Simić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vesko says:

    To je samo jos jedna u nizu podlih rasistickih antisrpskih ispada na racun naseg naroda kako u RS tako i u Srbiji! S tim antisrpskim rasistima nema polemike.

  2. milorad2 says:

    joj to G iz niša pa bre nije ni da ga zgaziš koliko smrdi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *