ДОДИК И ПУТИН „ГУРНУЛИ ПРСТ У ОКО“ Западу и муслиманима

DODIK I PUTIN „GURNULI PRST U OKO“ Zapadu i muslimanima

25 maja 2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izjavio da „Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma“.

Navodi se da je Dodik uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu.

„Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj“, izjavio je Dodik za RTRS.

Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima „prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta“.

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kog je pozvao da dođe u Banjaluku na političko-privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Nato lobistica jelena milić će još jednom doživeti nervni slom.

    • Mali Vuk says:

      Boze daj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *