ДОДИК И РЕПУБЛИКА СРПСКА СПРЕМИЛИ ВЕЛИКИ ПЛАН: Ево који ће човек са Запада срушити „МИТ О СРЕБРЕНИЦИ“

DODIK I REPUBLIKA SRPSKA SPREMILI VELIKI PLAN: Evo koji će čovek sa Zapada srušiti „MIT O SREBRENICI“

20 avgusta 2018

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će puštanjem u saobraćaj deonice auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora krajem septembra ili u prvim danima oktobra biti ostvarena jedna od velikih radnih pobeda Srpske, jer će time biti završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj.„Republika Srpska će s ovim auto-putem imati 120 kilometara auto-puta. Svi težimo ka boljem i uspešnijem, a Prnjavor će izgradnjom auto-puta dobiti i jednu od najfrekventnijih i najrazvijenijih industrijskih zona“, rekao je Dodik novinarima na Vučijaku kod Prnjavora.

Dodik je izjavio i da RS traži nezavisnu komisiju za Srebrenicu, a ne onu u čiji se rad neko meša, pa bio to, kako je naveo, i američki Stejt departman.

„Videli smo to kada je Stejt departman podržavao (bivšeg visokog predstavnika u BiH) Pedija Ešdauna i kada smo dopunili komisiju pod uticajem, a ona je iznela niz netačnih podataka“, kazao je Dodik.

On je dodao da će sve ono „što je tačno u prethodnom izveštaju biti integralni deo novog izveštaja“, ističući da će u radu Komisije učestvovati stručnjaci.

„Nekoliko njih je već prihvatilo da se uključi u rad. Kontaktiran je i jedan bivši sudija Haškog tribunala koji još nije ozvaničio učešće, ali je pristao na razgovor. Izveštaj koji napravi ova komisija, Republika Srpska će prihvatiti“, naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ne postoji razlog za reagovanje Stejt departmana na odluku institucija RS da odbace izveštaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine, a kao jedini razlog naveo je taj što „tamo sede recidivi prethodne američke administracije“.

Dodik je naveo da izveštaj Komisije za Srebrenicu nije potpuno istinit i da je u njemu bilo netačnih podataka, dodavši da je nemoguće da postoje imena osoba koje su stradale 1992. i 1993. godine, a uvrštena su u spisak stradalih od 11. do 19. jula 1995. godine, dok istovremeno nije pomenuta nijedna srpska žrtva.

On ne vidi razlog „zašto se bune oni koji se zalažu za priču o istini, a sad odjednom ne žele da je vide“, ocenivši da oni „žele da vide špekulativnu istinu, a ne celovitu istinu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. pravda says:

    Preispitivanje Srebrenice nije samo pitanje vec i obaveza Republike Srpske.I pticama na grani je jasno da je broj sahranjenih muslimana nesrazmeran broju ubijenih muslimana u oruzanom sukobu sa srpskim snagama.Zasto se nikad ne postavi uzrok - Naser Oric i ko pokla srbe i zatra srpska ognjista .Zasto sa lica zemlje nestase KRAVICE i srbi koji vekovima zivese tu. Istorija zna,da srpskom bicu nije u krvi da ubija druge ,da bi svoju srecu gradili na nesreci drugih.

  2. Deda Micko says:

    Tacno, Srbin ne gradi srecu na smrti drugih, on najvise uziva kad ubija svoje sunarodnike Srbe. Najveci neprijatelj Srbinu je drugi Srbin, ali to je tesko priznati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *