ДОДИК И ТРИВИЋКА прогласили победе! АЛИЈИН СИН ИЗГУБИО ИЗБОРЕ

DODIK I TRIVIĆKA proglasili pobede! ALIJIN SIN IZGUBIO IZBORE

3 oktobra 2022

MILORAD Dodik, lider SNSD i njegov kandidart za predsednika Republike Srpske, izjavio je da je njegova stranka postigla maksimalan i dobar rezultat te da je on osvojio 252.080 glasova (52,7%), a kandidat PDP-SDS za predsednika Srpske Jelena Trivić 232.691 (47,3%).

– Zadovoljan sam i srećan zbog rezultata izbora, razlika u moju korist je nedostižna i trenutno raste – rekao je Dodik.Precizirao je da ima više od 25.000 glasova prednosti u odnosu na Trivić, što je dovoljno za pobedu.

Izneo je očekivanje da će na kraju brojanja imati 40 hiljada glasova više od Trivićeve.

– Što se tiče izbora za predsednika Republike Srpske, mi se trudimo da damo tačne podatke – rekao je Dodik, navodeći da ima nedostižnu prednost, ali da će sačekati potpune podatke pre proglašenja pobede.

Dodik je u obraćanju članstvu u stranačkim prostorijama u Banjaluci rekao da je kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović pobedila kandidata SDS-a Mirka Šarovića.

Istakao je da je pobeda Željke Cvijanović nesumnjiva.

Ona je ukazala: „Slavlje u štabu Trivić samo potvrđuje da se ponavlja scenario iz 2018-te. Kada se nije mogla izvojevati pobeda na biralištima, tada sve prenelo na trgove i ulice. Verovatno je i sada namera da se isto uradi“.

BAKIR PRIZNAO PORAZ

BOŠNJACI su po treći put `predriblali` Hrvate.

Željko Komšić, zahvaljujući njihovim glasovima, ima ubedljivu prednost u odnosu na Borjanu Krišto u izboru za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Komšić je u svom Izbornom štabu proglasio pobedu, a podaci posle prebrojanih 74,65 odsto listića, odnosno 647.751 glasova od ukupno 867.750, govore da je Komšić dobio 70,30 odsto, a Borjana Krišto 29,7 odsto.

Ovo nije preterano iznenađenje, ovo je već viđeno.

Šok za mladomuslimansko Sarajevo je ono što se dogodilo u nadmetanju za bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović sa 56,15 odsto, ispred kandidata SDA Bakira Izetbegovića, koji ima 39,09 odsto.

Razlika je, dakle, ozbiljna: oko 17 odsto.

U Izbornom štabu Bećirovića proglašena je pobede njihovog kandidata.

Izetbegović je priznao poraz od kandidata 11 opozicionih partija.

„Rezultati još nisu zvanični, ali je jasno da sam izgubio ove izbore za člana Predsjedništva BiH“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao da je sačuvao svoj izborni rezultat sa prošlih opštih izbora.

„Prošao sam kao i na prošlim izborima, oni koju su me željeli – žele me i dalje. Da li će doći do nekih promjena u stranci, da li će željeti nekog drugog, to je do njih“.

Izetbegović je dodao da stranka nije u padu nego da je u porastu. Naglašava da je stranka napravila istorijski rezultat i da je problem u udruživanju koje su podržali stranci.

„Da ih je bilo devet, sve bih pobijedio, jedanaest nisam mogao“, zaključio je Izetbegović.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Poturice su opet predriblale Hrvate. Ide turćadiju to dobro.

  2. Duca says:

    Opet neko dete stavili da misli tuđom glavom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *