ДОДИК: Идем код Ердогана који није против СРБА

DODIK: Idem kod Erdogana koji nije protiv SRBA

9 novembra 2021

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da sutra odlazi u Ankaru gdje će o situaciji u BiH razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.– Ubeđen sam da je Erdogan dosad dobijao pogrešne i jednostrane informacije o stanju u BiH – istakao je Dodik.

Istakao je da je uveren da je Erdogan čovek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i u tom pogledu vidim prostor za razgovor.

Dodik je podsetio na inicijativu da se održi zajednički sastanak predstavnika tri naroda u BiH sa predsjednicima Turske, Srbije i Hrvatske, koja je potekla od hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

Na tu inicijativu, podsetio je, nije pristao lider SDA Bakir Izetbegović.

Dodik je ocijenio da su sastanci Komšića i Džaferovića sa Eskobarom bili beznačajni.

– Sastanak koji se čekao u BiH je moj sastanak sa Eskobarom. Sastanak sa Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Eskobara je susret džinova – kazao je Dodik.

Dodik je izrazio uverenje da su sastanci druga dva člana Predsjedništva sa Eskobarom samo „pokrivalica, te da je u centru pažnje bio njegov razgovor sa ovim diplomatom.

– To je sve bilo periferno. To su bile floskule. Niti oni imaju šta da kažu, niti bilo šta da čuju – rekao je Dodik i ocenio da je sa Eskobarom imao „muški sastanak“.

Dodik je naveo da je Eskobar njegov stari poznanik i da je boravio u BiH u vreme njegovog prvog mandata na funkciji premijera Srpske od 1998. do 2001. godine.

– Mi smo imali priliku da se dobro upoznamo. Zatekao sam istog, ambicioznog čoveka, posvećenog svom poslu i želji da ostvari ciljeve svoje vlade. Ali, isto tako verujem da sam ga uverio da sam i ja isti. Želim da obezbedim pravo Republike Srpske, zaštitu srpskog naroda i da to ne bude na štetu bilo kog naroda na ovim prostorima – naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rajko says:

    Baš si naivan. Pametni političari su na vreme shvatili da ne treba da mu veruju .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *