ДОДИК ИМА РЕШЕЊЕ: Ево како треба решити проблем „Велике Албаније“

DODIK IMA REŠENJE: Evo kako treba rešiti problem „Velike Albanije“

26 aprila 2017

(foto: Youtube printscreen)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srpska i dalje stoji iza politike Srbije koja se odnosi na njen teritorijalni integritet, što je i pokazala nepodržavanjem proglašenja Kosova državom jer to smatra neprihvatljivim.

„Naš stav je isključivo vezan za podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Govori se o tome da se Albanija meša u teritorijalne interese drugih zemalja i Albanci su naučeni da se na Balkanu tako ponašaju, što mi odbacujemo“, poručio je Dodik.

Komentarišući navode medija iz Srbije koji pišu o pretenzijama za formiranje „velike Albanije“, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da biti „za“ ili „protiv“ ne znači da se taj proces može zaustaviti.

Dodik smatra da Albanci imaju nameru da upravo tako nešto urade jer, ako je takva ideja došla od premera Albanije ili samoproglašenog Kosova, onda je to daleko ozbiljnije od nekog neformalnog skupa istomišljenika.

„Postoji uverenje kod mnogih političara u regionu i Evropi da podrška Albanicima koja je data kroz rešavanje pitanja Kosova, pa i podrška koja je data Albancima u Makedoniji, govori o tome da postoji sklonost šire međunarodne, pre svega, zapadne zajednice, da podrži Albance u svim njihovim zahtevima, pa ne bi bilo čudno da ih podrži i u formiranju ‘velike Albanije'“, smatra Dodik.

KOMENTARI5 komentara

 1. Dragoslavic says:

  I gde se pominje resenje?

  • Batina says:

   Satjerati ih u Jadran, ja sam siguran da je Mile to mislio ali jebi ga ne smije da kaze, precednik je, usput I ja se slazem sa njim.

 2. deki says:

  resenje bi bilo da se ujedini pravoslavan narod balkana, i da jedamput za sva vremena zavrsi sa tim albancima

 3. darko says:

  DRAGOSLAVE RESENJE JE U TOME DA SRBVI MORAJU U ODKB ODMAH I ISLOM VRATIT KOSOVO SIPTARE PROTERAT U ALBANIJU ETO TO JE JEDINO RESENJE SUPRTONO CE BITI DA ANTO ISIL I SIPTARI UNISTE SRBIJU NEMA VISE NATRAG JER VELIKOM ALBANIJOM ODLAZI JUG SRBIJE CELI I RASKA VLEIKIM DELO0M DO NISA VEROVATNO I NIS KASNIJE BI SE ISLO DALJE I OD NISA I U RASKOJ DUBOKO UNUTRA

 4. Batina says:

  kako je onaj starac rekao, ispadat ce u more sa brodskih paluba koliko ce biti u zurbi da uteku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *