DODIK: Izetbegović je poltron koji traži zaštitu Turske

DODIK: Izetbegović je poltron koji traži zaštitu Turske

11 avgusta 2014

dodik 1Dodik je ocenio da ga ne iznenađuje poltronsko ponašanje Bakira Izetbegovića koji priziva jakog muslimanskog vođu u BIH kako bi muslimani imali uvek povlastice.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da pružanje podrške predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića Redžepu Tajipu Erdoganu na predsedničkim izborima u Turskoj predstavlja još jednu potvrdu aspiracija koje idu za tim da se ponovo prizovu tursko uplitanje i vladanje, što je neprihvatljivo.

Govoreći o Izetbegoviću, koji je na promociji knjige u Visokom o Erdoganu nazivao dosadašnjeg turskog premijera „našim vođom“, Dodik je ocenio da je ovo nesumnjivo još jedan dokaz poltronskog odnosa prema Erdoganu.

– Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje da ovde prizove nekog snažnog muslimanskog vođu iz sveta koji bi nesumnjivo uvek bio na strani muslimana u BiH – naglasio je Dodik.

On je ocenio da je Izetbegovićeva izjava u kontinuitetu onih koje promovišu potrebu da muslimanski svet ima svog lidera i da ima svoju centralu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *