ДОДИК: Ја нећу ићи у Сребреницу!

DODIK: Ja neću ići u Srebrenicu!

8 juna 2015

DODIK5656Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u julu neće otići u Srebrenicu jer ne želi da svojim prisustvom legalizuje nešto što je iz čistih političkih razloga okvalifikovano kao „genocid“.

„Poštujem ljude i bol ljudi, ali kao čovjek koji rukovodi Republikom Srpskom ne mogu da prihvatim kvalifikacije koje ne odgovaraju činjenicama“, rekao je Dodik novinarima nakon predavanja koje je o temi Dejtonskog mirovnog sporazuma održao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

On je ukazao da iza kvalifikacije „genocid“ stoji cijeli jedan svijet za koji je ocijenio da se na taj način htio iskupiti kroz svoje djelovanje ili nedjelovanje u to vrijeme.

„Ne možemo da licitiramo sa brojevima jer to nije pristojno, ali ta se priča uporno zasniva da je tamo ubijeno 8.000 ljudi. Sada 20 godina poslije na Mezarju u Potočarima sahranjeno ih je oko 4.000″, rekao je Dodik i dodao da sve to ukazuje da se manipulisalo i manipuliše podacima i još jednom ukazao na potrebu formiranja međunarodne komisije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *