Dodik: Jednog dana će RS videti leđa BiH

Dodik: Jednog dana će RS videti leđa BiH

29 juna 2013

Milorad-Dodik1Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je da od njega „veliki svet traži da smanji RS, a poveća Bosnu i Hercegovinu”!

Njegov odgovor velikima bio je: „Jačaćemo RS, a BiH ćemo jednog dana da vidimo leđa“.

Ponovio je da se od RS i danas traže ustupci da bi se nahranio „monstrum BiH“, ali da je Srpska „svesna sebe i brani svoje dejtonske i ustavne pozicije, te merka i traži vreme da ostvari što je moguće veću samostalnost“.

– Razumeli smo da moramo politički da se borimo, nismo generacija koja bi prihvatila i gurala narod u neke nove ratove, ali dopustite da jasno i s ponosom kažemo: sveta nam je RS, a BiH je naše moranje – naveo je u Bijeljini.

Istovremeno, izrazio je i zahvalnost rukovodstvu RS-a iz vremena njenog nastajanja što nije „pristajalo na trule kompromise, na rešenja koja su se nudila i bila usmerena ka tome da RS-a na kraju nema“

– Kada na ulice Sarajeva izvode Bošnjake koji pokušavaju da nas naivno prevedu u građane, umesto u pripadnike svog naroda, moramo da budemo oprezni i još više jedinstveni- upozorio je Dodik.

Spreman je, tvrdi, da se odrekne vlasti da bi RS „bila veća i jača, ali da nije spreman da smanjuje i slabi RS zarad vlasti“.

Dodik je danas u Bijeljini prisustvovao proslavi Vidovdana, krsne slave 3. (VRS) puka Oružanih snaga BiH i bivše Vojske RS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *