ДОДИК: Лажу да рушим Вучића

DODIK: Lažu da rušim Vučića

27 januara 2021

Ne učestvujem ni u kakvom rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je negirao da se nedavno sastao sa biznismenom Miodragom Davidovićem Dakom iz Crne Gore u banjalučkom restoranu „Integra“.„Nemam nameru da se pravdam i degutantno je i da komentarišem bilo kakve konstrukcije takvog tipa. Očigledno je da neko pokušava da zavadi rukovodstva Republike Srpske i Srbije“, rekao je Dodik, povodom informacija da se u Banjaluci sreo sa Davidovićem, koji je tamo doputovao sa specijalnim zadatkom da u Republici Srpskoj „raspiri“ opoziciona osećanja prema aktuelnoj vlasti u Beogradu.

„Mogu samo da potvrdim da sam se sreo nedavno sa vladikom Joanikijem, koji je bio u Banjaluci u poseti vladici Jefremu. Samo konvertiti koji često menjaju političke stavove mogu imati sumnje oko ovakvih sastanaka i praviti nekakve konstrukcije“, istakao je Dodik.

On napominje da u kontinuitetu ima odličnu saradnju sa predsednikom Vučićem.

„Apsolutno nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Srpske i ličnim odnosima između mene i predsednika Vučića. On ima moju veliku podršku. To je moj stav. Uvek sam ga pokazivao i uvek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvalni za sve što je učinio za RS. I sad se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši! Ogromna je zasluga Vučića za današnju Srbiju. Ona je ekonomski i politički stabilna, jak je regionalni faktor. Privržen sam stavu da je politika koju vodi Vučić dovela do toga da se Srbija menja i da može da pomogne i nama u Srpskoj“, kaže Dodik dodajući da će u sredu biti u Beogradu na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

On ističe da su RS i Srbija izložene mnogim negativnim tendencijama koje dolaze sa Zapada, od ostrašćenih političkih elita i trebaće mnogo jedinstva da se to odbrani.

„RS je zagledana u Srbiju i zahvalna na svakoj pomoći koju dobijamo. Ne moram da pravdam svoj odnos prema Srbiji, ili stavovima prema Milu Đukanoviću. Pokušali su me već ‘utrpati’ u neku priču sa Đukanovićem, ali sam kao srpski član Predsedništva BiH glasao protiv odluke da on dođe u posetu BiH. I to u momentu kada je stravično napadao SPC i njenu imovinu i mislim da nakon toga ne moram nikome ništa da objašnjavam oko Đukanovića“, kaže Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH tvrdi da se Crna Gora i Đukanović kroz obaveštajni rad „mešaju“ u RS i pogotovo u Hercegovini gde prave punktove i dan-danas pokušavaju da razbijaju stabilnost Hercegovine i njeno jedinstvo sa Srpskom.

„Pokušavaju i da očuvaju priču kako ovde postoji neki ruski uticaj, a Đukanović to proširuje na priču o srpskom uticaju. Sasvim je normalno da dok postoje Srbija i RS, postoji i srpski uticaj. Ali ne možemo mi Srbi nametnuti nekome našu srpsku svest. Srpska nije imala nikakvih zvaničnih sastanaka sa predstavnicima nove vlasti u Crnoj Gori. Ona je spremna da sarađuje, ali nije spremna da žrtvuje svoju autonomnost podređujući je zahtevima iz Crne Gore“, naveo je Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  U Srbiji ne postoje nijedne ozbiljne novine ili tv, koja bi davala istinite informacije. Sve se pecaju na projekat "zavadi pa vladaj". Ili su plaćene od neprijateljskih službi. Ne postoji medij, koji radi u interesu sveukupnog srbstva. Ne kapiram zašto se Dodik ne bi našao sa Davidovićem??? Kamo sreće da se svi naši srbski političari dogovaraju u interesu svih Srba.

 2. Penzioner says:

  Ništa čudno od strane režimskih medija Novosti i Kurir što udaraju na vladike Joanikija i Girorija, preko leđa Milorada Dodika. Očigledna je namera medijskih manipulatora da se diskredituje vladika Joanikije da ne bi nasledio preminulog patrijarha Irineja, jer uživa najveće poverenje pravoslavnih vernika i spreči predsednička kandidatura Vladike Grigorija. Samo režimski mediji zaboravljaju da je Milorad Dodik bio prva meta napada vladike Grigorija, a sam je izjavio da se izmirio sa Dodikom daleko pre ove medijske hajke, shvativši da je podržavao one kojima je Milorad Dodik smetao zbog odbijanja da služi njima, a ne narodu Repubile Srpske. Milorad Dodik može srušiti Vučića isto koliko i mačka drvo. To bi bilo njegovo lično rušenje samog sebe. Inače vladika Grigorije i nema nameru da se kadiduje na predsedničkim izborima u Srbiji, ali njegova izjava da mladi mogu promeniti sistem u Srbiji nekoga je uznemirila. Ta izjava je sasvim na mestu ne samo što se tiče vlasti u Srbiji već i u svim republikama bivše SFRJ, jer su na vlasi isti oni koji su i poveli ratove nesretnih devedesetih i svi su doveli svoje države do propasti, a narod do gladi i bežanije najmlađih i najobrazovanijih iz sopstvenih zemalja, jer njihova mesta zauzimaju hiljade onih sa kupljenim diplomama. Zar neko misli da je Dodiku drago što Draško Stanivuković proverava diplome zaposlenih u gradskoj upravi u Banjaluci? Nekima se već zahvalio na saradnji. Na stotine ih je steklo diplome u Širokom Brijegu, ali i na privatnim fakultetima u Srbiji, što su mi potvrdili njihovi vršnjaci, koji znaju da nikad nisu upisali višu školu ili fakultet. Na zaprepaštenje mlade komšinice, zaposlene u Banjaluci kao frizer, jednog jutra joj je došla prijateljica u salon sa fasciklom ispod miške, a kad joj je rekla da je došla u kontrolu poslovanja devojka nije mogla verovati šta čuje. Ta inspektorka ima završen krojački zanat i taj posao je oduvek obavljala. Nju je pitala šta i kako treba kontrolisati i baš zato što se poznaju prvo je došla kod nje, da je drugi ne bi oterao u ...(mesto u kome je stekla diplomu). Pa režimski manipulatori izmišljajte i dalje afere, nije vam prvi put. Samo bi neki priučeni novinari morali naučiti kako se pravilno pišu pojedine reči koje upotrebljavaju u svojim blatoidima.

 3. Penzioner says:

  Obu podvalu su izmislili režimski mediji Novosti i Kurir. Zašto? Zbog diskreditacije vladika Joanikija i Grigorija. Prvog zbog toga što uživa nesumnjivu podršku pravoslavnog naroda u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj i bojazni režima da on bude izabran za srpskog patrijarha, što bi bila smetnja režimu da potpiše Sporazum o normalizaciji odnosa sa vlastima iz Prištine, što je de jure priznavanja nezavisnosti "Republike Kosovo", kako je režim naziva protivustavnim Briselskim sporazumom. Vladiku Grigorija zbog izjave da 300 mladih ljudi može smeniti režim, što je uzbudilo duhove da bi se on mogao kandidovati za predsednika Srbije, o čemu su režimski blatoidi svakodnevno trubili. Miloradu Dodiku ne pada na pamet da ruši Vučića, niti on na bilo koji način to može učiniti. Pokušajem Vučićevog rušenja srušio bi samog sebe. Pre će biti da Dodik smeta vlasti u Srbiji, jer je dosta toga učinio protiv interesa Republike Srpske zbog pritisaka vlasti Srbije, počev od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što je prvi korak za ulazak u Evropsku uniju, a to istovremeno podrazumeva i Evroatlantske integracije, odnosno ulazak BiH u NATO, do podrške Valentinu Incku za odustanak od referenduma o Sudu i tužilaštvu BiH, koji je Incko nametnuo, kojim sudije Bošnjaci i strane sudije uvek preglasavaju srpske i hrvatske sudije, do podrške Incku o neodržavanju referenduma o Danu Republike Srpske. U oba slučaja Narodna skupština Republike Srpske donela je odluku o održavanju referenduma, a Nikolić i Vučić su bili protiv održavanja referenduma. Referendum o Sudu i tužilaštvu BiH nije održan, ali je održan o Danu Republike Srpske i ogromnom većinom glasova usvojen, i do danas se proslavlja svečanim defileom u Banja Luci. Za razliku od režima u Srbiji srpski narod u Republici srpskoj nikad neće zaboraviti nelegalnu agresiju i na Republiku Srpsku i SRJ. Ni jedan spomenik žrtvama rata od 1991 do 1999 godine u Republici Srpskoj nije uklonjen, niti će to biti učinjeno dok postoji Republika Srpska, za razliku vlasti u Srbiji koja je uklonila takav spomenik sa Savskog trga, dok je Stefan Nemanja bez krsta predstavljen kao paganin.

 4. Penzioner says:

  A sad objavljujete i drugi komentar posle puna četiri sata. Samo tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *