Додик: Мајкама Сребренице канцеларија у Скупштини општине

Dodik: Majkama Srebrenice kancelarija u Skupštini opštine

27 oktobra 2016

dodik-ab-43f

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, izrazivši poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, obećao da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarije u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike Udruženja „Majke Srebrenice“.

Milorad Dodik se sastao sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o Srebrenici.

Nakon razgovora u Istočnom Sarajevu, Dodik i ambasador Vukićević su izjavili da neće biti diskiminacije bošnjačkih udruženja u toj opštini i da će se stradanja u Potočarima obeležavati i dalje uz puno uvažavanje žrtava i udruženja koja se brinu o tome, prenosi Fena.

Dodik je rekao da će sada, nakon lokalnih izbora, biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković „imao selektivan odnos prema razvoju određenih delova ove lokalne zajednice“.

„Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira na to da li je reč o srpskim ili muslimanskim selima“, rekao je Dodik.

I ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je rekao da će Srbija, kada je reč o Srebrenici, imati jednak odnos kao i do sada prema lokalnoj vlasti s novim načelnikom Mladenom Grujičićem, i da će određena sredstva za obeležavanja godišnjica srebreničkih stradanja u Potočarima biti osigurana iz budžeta.

„Neće biti potrebe za bilo kakvim strahom“, rekao je Vukićević.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ***** says:

    Nisu muslimani dzaba glasali za mladog Grujicu.Malo je ovakvih kao Dodik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *