ДОДИК: „Могућ хаос у БиХ“

ДОДИК: „Могућ хаос у БиХ“

5 јула 2017

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би у БиХ могао настати „прави политички хаос“ ако Уставни суд БиХ не донесе одлуку о укидању државних празника 1. марта и 25. новембра у Федерацији БиХ.

Милорад Додик је рекао да се ради о истим стварима које су донете у одлуци Уставног суда БиХ о укидању 9. јануара као Дана РС, додавши да је у одлуци Уставног суда БиХ наведено да обележавање 9. јануара „угрожава неке друге“.

„Сасвим сигурно се зна да 1. март није дан који Срби обележавају, па су према томе и они угрожени“, указао је председник РС новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, ако Уставни суд БиХ потврди 1. март као државни празник, „онда Срби више немају шта да траже у БиХ“ и то би показало да та земља „нема смисла“.

Владајућа коалиција у РС поднела је апелацију Уставном суду БиХ да се 1. март и 25. новембар укину као државни празници у Федерацији БиХ.

Уставни суд БиХ разматраће сутра у Сарајеву захтеве посланика Народне скупштине Републике Српске за оцену уставности Закона о проглашењу 1. марта Даном независности Републике БиХ, као и уставности одредбе Закона о проглашењу 25. новембра Даном државности Републике БиХ.

KOMENTARI3 коментара

  1. Zaharije Serak says:

    Naravno Dodik spašavajući sebe i kliku oko sebe ne preza od "haosa".Vec je situacija malo čišća i naravno gos.Dodiku to ne odgovara.Odlicno se snalazi u haosu i to je jedino stanje u kojem on moze da opstane.Svako normalno stanje vodi do raskrinkavanja istog i to je ono sto gos.Dodik neće ni da čuje.R.S. je pred bankrotom,para nema,nema čak ni iz majčice Rusije.Jedan drugom odlično pomažu ,a sto bi moj drug Gordan rekao:"Sele oni penkala uz kafu mijenjaju"a narod truju

  2. Barakuda says:

    Zaharije : a kome smeta 09. Januar i zašto ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u