ДОДИК: „Могућ хаос у БиХ“

DODIK: „Moguć haos u BiH“

5 jula 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi u BiH mogao nastati „pravi politički haos“ ako Ustavni sud BiH ne donese odluku o ukidanju državnih praznika 1. marta i 25. novembra u Federaciji BiH.

Milorad Dodik je rekao da se radi o istim stvarima koje su donete u odluci Ustavnog suda BiH o ukidanju 9. januara kao Dana RS, dodavši da je u odluci Ustavnog suda BiH navedeno da obeležavanje 9. januara „ugrožava neke druge“.

„Sasvim sigurno se zna da 1. mart nije dan koji Srbi obeležavaju, pa su prema tome i oni ugroženi“, ukazao je predsednik RS novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, ako Ustavni sud BiH potvrdi 1. mart kao državni praznik, „onda Srbi više nemaju šta da traže u BiH“ i to bi pokazalo da ta zemlja „nema smisla“.

Vladajuća koalicija u RS podnela je apelaciju Ustavnom sudu BiH da se 1. mart i 25. novembar ukinu kao državni praznici u Federaciji BiH.

Ustavni sud BiH razmatraće sutra u Sarajevu zahteve poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike BiH, kao i ustavnosti odredbe Zakona o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike BiH.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zaharije Serak says:

    Naravno Dodik spašavajući sebe i kliku oko sebe ne preza od "haosa".Vec je situacija malo čišća i naravno gos.Dodiku to ne odgovara.Odlicno se snalazi u haosu i to je jedino stanje u kojem on moze da opstane.Svako normalno stanje vodi do raskrinkavanja istog i to je ono sto gos.Dodik neće ni da čuje.R.S. je pred bankrotom,para nema,nema čak ni iz majčice Rusije.Jedan drugom odlično pomažu ,a sto bi moj drug Gordan rekao:"Sele oni penkala uz kafu mijenjaju"a narod truju

  2. Baraba says:

    Pogresan naslov tamo je haos non-stop

  3. Barakuda says:

    Zaharije : a kome smeta 09. Januar i zašto ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *