ДОДИК НАЈАВЉУЈЕ: „Почиње распад БиХ“

DODIK NAJAVLJUJE: „Počinje raspad BiH“

17 februara 2017

dodik_-54z

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da današnja najava zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid nije legitimna, jer je ne podnosi država BiH, već samo jedan narod ili delovi jednog naroda.

„Osim toga što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH, već samo jedan narod ili delovi jednog naroda, ona je i s moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva“, rekao je Dodik za Srpsku novinsku agenciju (SRNA), preneli su banjalučki mediji.

On je istakao da ni pre deset godina nisu postojali dokazi protiv Srbije, te da ti dokazi ne postoje ni danas, iz, kako je kazao, prostog razloga što Srbija nije uradila ono što Bošnjaci u BiH pokušavaju da joj stave na teret.

Dodik je današnji sastanak u Sarajevu, na kojem je učestvovalo 50-tak predstavnika bošnjačkog političkog života, Islamske zajednice BiH i nevladinog sektora, na kojem je doneta odluka o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije, nazvao „društvom za prošlost i sukobe“.

Po njegovim rečima, Srbi među bošnjačkim političarima teško mogu naći sagovornika za mir, budućnost ili evropske integracije.

Dodik je rekao da se od srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Hagu ospori legitimitet revizije presude, a da se pred pravosuđem u BiH povede krivični postupak protiv Bakira Izetbegovića.

Predsedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sutra će se oglasiti povodom najave Bakira Izetbegovića da će sledeće sedmice biti podnet zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Najviši zvaničnici Republike Srpske i srpski predstavnici u institucijama BiH ranije su upozorili da je pokretanje procesa revizije neustavno, jer odluka o tome nije doneta u institucijama BiH, kao i da agent BiH pred Sudom u Hagu nema legitimitet da podnese zahtev za reviziju tužbe.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ledu Gaga, velikočetnikuša....... says:

    POZIV NA PROTEST ISPRED AMBASADE CRNE GORE U BEOGRADU: Svi u odbranu srpskog naroda u Crnoj Gori Asocijacija srpskih internet medija pozvala je građane Srbije i ostalih srpskih zemalja da protestom u subotu, 18. februara, u Beogradu podignu glas i stanu u odbranu srpskog naroda u Crnoj Gori. "Milo Đukanović je otvorio Pandorinu kutiju hapšenja opozicionih aktivista, a potvrđeno je da je u završnim pripremama i hapšenje lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića. Takođe se preti i hapšenjem urednika i vlasnika preostalih slobodnih medija. Najavljuje se i završni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju ove asocijacije. Protest će biti održan ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu u subotu, 18. februara.

    • Buba says:

      Ako bog da da je nestane da narod mirno živi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *