Dodik negira povezanost sa podzemljem

Dodik negira povezanost sa podzemljem

8 maja 2013

Milorad-Dodik1Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik negirao je danas da je na bilo koji način bio povezan sa švercom cigareta, kriminalom i podzemljem tokom 90-tih godin i ocenio da iza takvih napisa u pojedinim srpskim medijima „stoje određeni centri političke moći u samoj Srbiji.

„Apsolutno je netačno da sam imao kontakte sa bilo kim od tih ljudi iz podzemlja“, rekao je Dodik u izjavi dostavljenoj medijima.

Predsednik Srpske je negirao bilo kakvu povezanost sa jednim od vodećih narko bosova na Balkanu Naserom Keljmendijem, koji je po međunarodnoj poternici BiH uhapšen u nedelju u Prištini.

„Određene grupacije u Srbiji pokušavaju da naprave lošeg momka od svakoga ko nije podanik ili poslušnik. Ja to nisam nikada bio, niti ću biti, a oni mogu da nastave sa svojim lažima i podmetanjima… Ja ću nastaviti da se bavim politikom na način kako mislim da je to ispravno, braneći pre svega interese Republike Srpske i srpskog naroda u celini i iznad svega poštujući i voleći Srbiju i onoga što ona jeste u istoriji, što jeste danas i što će biti u budućnosti“, rekao je Dodik.

On tvrdi i da Republika Srpska kao tema nije slučajna.

„Žao mi je zbog toga. RS voli i poštuje Srbiju i RS će uvek verovati Srbiji i onda kada se ona loše ponaša prema nama“, rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska ima potencijal da „sama sebe definiše“.

„Mi smo tu uspeli“, rekao je on i dodao da je u tom pogledu Republici Srpskoj „naravno uvijek važna dobra saradnja sa Srbijom“.

Pojedini beogradski mediji juče i danas pišu da je Dodik bio povezan sa švercom cigareta 90-tih godina, kao i da bi eventualno svedočenje uhapšenog narko-bosa Nasera Keljmendija za njega moglo biti opasna pretnja.

(Nezavisne novine)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *