ДОДИК: „Нико не може да спречи распад БиХ“

DODIK: „Niko ne može da spreči raspad BiH“

18 oktobra 2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ovakva Bosna i Hercegovina ne može da opstane, jer je nastala kao eksperiment i na tom nivou ostala tokom čitavog svog postojanja.

Dodik kaže da je BiH u stagnaciji i raspadanju i da to niko ne može da spreči, jer ona nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države.U intervjuu za politički magazin „Pečat“, on je rekao da BiH ne treba da postoji kao država, jer je izmišljena kao deo napora određenih grupa u tadašnjoj američkoj administraciji.

„BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebalo da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država — Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne — bio uspešniji i imali bi daleko više napretka“, smatra Dodik.

On naglašava da je za to da svi konačno uvide da BiH ne može da funkcioniše bez bazičnog dogovora, kao i da je ovakvo stanje neodrživo.

„Danas treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u delu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom, te da se koncentrišu oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspešniji“, ističe srpski član Predsedništva BiH, prenosi RTRS.

On napominje i da predsednik SDA Bakir Izetbegović vodi BiH u propast neprestanim negiranjem ustavne strukture i nastojanjem da uništi Republiku Srpsku.

Dodik ističe da Izetbegovićeva izjava da će održavati „status kvo“, jer ne želi SNSD u Savetu ministara sve dok njegovi predstavnici ne shvate da entiteti ne mogu komandovati državom, predstavlja negiranje entiteta i realnog političkog dogovora, prenosi Tanjug.

KOMENTARI3 komentara

  1. Jura iz Samobora says:

    Kakav medvjed, ISUSE!

    • :DDD says:

      Ruski medvjed=Putin, Srbski medvjed=Dodik, cromanjonsko kopacka STUTEN(nemacka rec)=kolinda grobar pimpekova ;)))))))))))))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *