ДОДИК О ЈАНКОВИЋУ: Човек који тврди да је у Сребреници био геноцид не може да буде вођа Срба

DODIK O JANKOVIĆU: Čovek koji tvrdi da je u Srebrenici bio genocid ne može da bude vođa Srba

31 oktobra 2017

(foto: Youtube printscreen)

„Saša Janković je lupež koji uzalud pokušava da se Srbima nametne kao vođa“, poručuje Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Odgovarajući na tvrdnju lidera Pokreta slobodnih građana, koji je Srbe optužio da su Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić krivci za ratove, prvi čovek Srpske navodi da Janković nije u stanju da povede svoju porodicu, a kamoli Srbiju.

– Nikada dosad nisam pridavao značaj niti posebno komentarisao samozvanog lidera opozicije koji već duže vreme nudi politiku čiji epicentar potiče iz nekih zapadnih centara moći čiji je glavni zadatak demonizovanje Srba – navodi Dodik.

Gubitnička taktika

Kako kaže, ovo nije prvi antisrpski istup predsednika Pokreta slobodnih građana.

– Posle ovakvih izjava, pitanje je da li je Saša Janković uopšte Srbin?! To je čovek koji se opredelio da Srebrenicu kvalifikuje kao genocid, nadajući se da će mu takve izjave pomoći da ga tamo neki poguraju da dođe na vlast u Srbiji. E pa pogrešili su. Jankovićev najsjajniji momenat bio je gubitnički trenutak na izborima za predsednika Srbije. Taj poraz mu je najbolji rezultat koji će ikada ostvariti jer ga posle tih izbora očekuje definitivan poraz i nestajanje – ocenjuje Dodik.

Napad na poruke mira koje su u zajedničkom obraćanju uputila dvojica predsednika, a koje su Jankoviću bile povod da Vučićeve i Dodikove reči izvrne i uz Iku Ferer Gotić, novinarku sarajevske TV BiH, zajedno ih optuži za ratne strahote samo su deo manipulacija kojima se Janković služi.

Ni p od političara

– To je loš pokušaj manipulacije. Ne čudi što se Janković odmah obraća adresama u Sarajevu.

Nada se da će tamo popuniti neke praznine i zauzeti mesto manipulišući pričama o ratu.

Dugo sam u politici, znam šta se dešavalo i znam da Janković govori neistine. Takav čovek nema ni p od političara – navodi predsednik Srpske.

Prema njegovim rečima, nema potrebe govoriti o Jankoviću kao nekom budućem lideru Srbije.

– Čovek koji tvrdi da je u Srebrenici bio genocid ne može da bude vođa Srba. Kakav on može da bude lider?! Taj nije u stanju da povede svoju porodicu, a kamoli Srbiju – uveren je Dodik.

Dodaje da to znaju građani Srbije, te da Srpska nikada neće sarađivati s takvim političarima.

– S takvim čovekom na čelu države Srbija bi nestala – upozorava Dodik.

Cvijanovićeva: BiH čeka atrofija

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović veruje da će taj entitet BiH postati nezavisna država, da na tome ne treba da se radi, već da će to biti rezultat uspostavljanje nekih drugih odnosa.

– Uopšte ne mislim da to treba da bude na dnevnom redu kao stvar koju morate raditi. Mislim da će doći do atrofije BiH i da će to biti rezultat pravljenja nekih drugih odnosa, a ne zato što to treba držati kao politički cilj – navela je Cvijanovićeva za Alternativnu televiziju.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ma sta mi naprica! says:

    BRAVO DODO CARE!!!Sto pravda,to PRAVDA!Nek'crknu dusmani...

  2. Zaharije Serak says:

    Pa ima i Vasa snimljena poruka da je u Srebrenici bio genocid?????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *