ДОДИК О ЛАЖИМА ЗАПАДА: Погазили су бројна обећања, од њих не очекујем ништа

ДОДИК О ЛАЖИМА ЗАПАДА: Погазили су бројна обећања, од њих не очекујем ништа

15 децембра 2022

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да га најављено добијање кандидатског статуса БиХ у ЕУ не одушевљава јер је Запад до сада погазио бројна обећања према БиХ.

Додик је навео да су га велика обећања Запада одавно престала да одушевљавају, додајући да годинама сведочи великим обећањима која на крају не буду остварена.– Нико нормалан овде не би могао да каже да је против тога, али морам да кажем да нисам нешто одушевљен нити ми то нешто значи, поготово имајући у виду да су све погазили – навео је Додик новинарима у Бањалуци.

Он напомиње да су постојала и обећања Запада да ће се, када дође до кандидатског статуса, завршити међународна управа у БиХ, али је они још ојачавају.

– Према томе, неки обим лажи постоји у континутитету на тим питањима – истакао је Додик.

Додик је констатовао да „Запад и даље задржава лажног високог преставника у БиХ као и судије у Уставном суду БиХ“.

– Какав је то кандидат за ЕУ којим моделирају странци у извршним властима? – питао је Додик.

Он је истакао да је базична европска вредност да грађани БиХ одлучују о томе да ли ће ући у ЕУ, а не странци.

– То говори да ћемо ући у неке друге проблеме. Поздрављам, нисам против, али не очекујем ништа – нагласио је Додик.

Министри из Савета ЕУ за опште послове постигли су јуче договор да БиХ треба формално да постане кандидат за придруживање европском блоку, у препоруци коју лидери Уније требају да усвоје у четвртак, рекле су дипломате.

(Новости)

KOMENTARI4 коментара

  1. Gagi says:

    Zabrinjava ovo stalno cudjenje i sablaznjavanje "nasih" politicara na postupke zapadnih okupatora. Isti ti politicari su bili, svi do jednog, kvalitetni i odabrani kadrovi unistitelja Srpskog naroda, oni su bezpogovorno nasledili titin put i politicki pravac. Isti ti su dozvolili da se rasproda i otme Srpska imovina, unakazi narod, zatim su rasirenih ruku docekali strane investitore i multi kompanije. Sada nas ti strani okupatori hrane i oblace, neumesno ih je kritikovati jer su im oni sami omogucili taj dolazak. Kako je narod ziveo pre II sv. rata sa mnogobrojnom decom, malo je tada bilo drzavnih birokrata i partijskih lezilebovica koji MORAJU da zive besplatno. Danas je ceo narod primoran da bude na drzavnom kazanu, drzava mora da brine o njima i njihovom zivotu. Naravno, nepromenljiva drzavna struktura mora da rasprodaje drzavu i sve zivo u njoj da bi svakakvi neradnici mogli komotno da zive. Drzava Srpskog naroda, njegova imovina, arce se u bescenje zbog zivota neradnika i onih koji nikada nista nisu doprineli "svojoj" drzavi. Danas jedino zemljoradnici zive od svog rada i zalaganja, njih takodje maheri pljackaju raznim ekstra profitima na djubrivu, semenju i ostalom repro materijalu. Naravno da ce strani okupatori da nam zavrcu usi i lupaju zauske, vide da nismo sposobni da sami brinemo o sebi. Drzava je postala krava muzara koju niko ne hrani a svi besomucno muzu. Nekom neverovatnom logikom su pojedine politicke grupacije sebi dale za pravo, da prisvoje drzavu za sebe i da je oni krcme po svom nahodjenju i volji. Boze nam daj i spasi nas, da nas ne odvuku u ratna stradanja kada se ubrzo isprazni kazan gde se besplatno jede i presuse okupatorske donacije. Mozda nam i ispostave zahtev da se moramo pounijatiti jer nam je to jedini spas naseg opstanka, to u stvari i jeste cilj ovolikog pritiska na Srbe od 45-e. Pre toga su nas satirali na sve nacine, narocito po logorima i izmisljenim ofanzivama, da nas sto vise uniste i smanje na ovoj "njihovoj" Rimskoj provinciji. Skoro ceo Balkanski prostor je ociscen od Srba, ostalo je da se batrgamo oko Morave, tu i tamo. Ovi "nasi" politicari to nemo posmatraju i naravno, nastavljaju da nas krcme, u cije ime.

  2. Istina says:

    Mile, niko normalan ne bi pristupio eUstasiji koja se raspada.

  3. RASPUCHIN says:

    Неколико цртица из живота М. Додика : М. Д. је завршио трогодишњу школу за месара кобасичара а понављао је годину јер је пао из "српско-'рвацког" језика. Као перспективан омладинац , члан СКј"U" , је врло рано добијао разне функције и тада су му се осладиле паре. Крајем осамдесетих са својим пријатељем и ментором Бориславом Микелићем , члан "CK-SKH" и повезан са "KOS"-ом , улази у незаконите радње и од тада се сумња да су га "шацовале" усташко-'рваЦке службе. Током рата бјежи за Београд и бави се шверцом нафте и цигарета. Послије рата га довлаче на тенковима "SFOR"-а и постављају за првог "државника" Р. Српске. Читаво вријеме сарађује са HDZ-ом БиХ као и са њиховом централом у Загребу. Доласком на власт прекида платни промет између Р. Српске и Србије и укида динар , који је био валута у Р.С. , и уводи заједничу "Конвертибилну Марку". И даље сарађује са усташама па им предаје сву документацију која је послије привремене окупације РСК пренешена у Бања Луку. Да не дужим јер је много тога. Уз помоћ најновијег швабе , на мјесту "високог представника , а који је у веома блиским односима са усташама и чак и одликован од истих , опстаје на власти. Послије свега овога а као што написах и много тога другог , свако ко повјерује да је тај "француска собарица" ... . П.С. Да ли нам је жив "Риста"?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u