ДОДИК О ЛАЖИМА ЗАПАДА: Погазили су бројна обећања, од њих не очекујем ништа

DODIK O LAŽIMA ZAPADA: Pogazili su brojna obećanja, od njih ne očekujem ništa

15 decembra 2022

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ga najavljeno dobijanje kandidatskog statusa BiH u EU ne oduševljava jer je Zapad do sada pogazio brojna obećanja prema BiH.

Dodik je naveo da su ga velika obećanja Zapada odavno prestala da oduševljavaju, dodajući da godinama svedoči velikim obećanjima koja na kraju ne budu ostvarena.– Niko normalan ovde ne bi mogao da kaže da je protiv toga, ali moram da kažem da nisam nešto oduševljen niti mi to nešto znači, pogotovo imajući u vidu da su sve pogazili – naveo je Dodik novinarima u Banjaluci.

On napominje da su postojala i obećanja Zapada da će se, kada dođe do kandidatskog statusa, završiti međunarodna uprava u BiH, ali je oni još ojačavaju.

– Prema tome, neki obim laži postoji u kontinutitetu na tim pitanjima – istakao je Dodik.

Dodik je konstatovao da „Zapad i dalje zadržava lažnog visokog prestavnika u BiH kao i sudije u Ustavnom sudu BiH“.

– Kakav je to kandidat za EU kojim modeliraju stranci u izvršnim vlastima? – pitao je Dodik.

On je istakao da je bazična evropska vrednost da građani BiH odlučuju o tome da li će ući u EU, a ne stranci.

– To govori da ćemo ući u neke druge probleme. Pozdravljam, nisam protiv, ali ne očekujem ništa – naglasio je Dodik.

Ministri iz Saveta EU za opšte poslove postigli su juče dogovor da BiH treba formalno da postane kandidat za pridruživanje evropskom bloku, u preporuci koju lideri Unije trebaju da usvoje u četvrtak, rekle su diplomate.

(Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gagi says:

  Zabrinjava ovo stalno cudjenje i sablaznjavanje "nasih" politicara na postupke zapadnih okupatora. Isti ti politicari su bili, svi do jednog, kvalitetni i odabrani kadrovi unistitelja Srpskog naroda, oni su bezpogovorno nasledili titin put i politicki pravac. Isti ti su dozvolili da se rasproda i otme Srpska imovina, unakazi narod, zatim su rasirenih ruku docekali strane investitore i multi kompanije. Sada nas ti strani okupatori hrane i oblace, neumesno ih je kritikovati jer su im oni sami omogucili taj dolazak. Kako je narod ziveo pre II sv. rata sa mnogobrojnom decom, malo je tada bilo drzavnih birokrata i partijskih lezilebovica koji MORAJU da zive besplatno. Danas je ceo narod primoran da bude na drzavnom kazanu, drzava mora da brine o njima i njihovom zivotu. Naravno, nepromenljiva drzavna struktura mora da rasprodaje drzavu i sve zivo u njoj da bi svakakvi neradnici mogli komotno da zive. Drzava Srpskog naroda, njegova imovina, arce se u bescenje zbog zivota neradnika i onih koji nikada nista nisu doprineli "svojoj" drzavi. Danas jedino zemljoradnici zive od svog rada i zalaganja, njih takodje maheri pljackaju raznim ekstra profitima na djubrivu, semenju i ostalom repro materijalu. Naravno da ce strani okupatori da nam zavrcu usi i lupaju zauske, vide da nismo sposobni da sami brinemo o sebi. Drzava je postala krava muzara koju niko ne hrani a svi besomucno muzu. Nekom neverovatnom logikom su pojedine politicke grupacije sebi dale za pravo, da prisvoje drzavu za sebe i da je oni krcme po svom nahodjenju i volji. Boze nam daj i spasi nas, da nas ne odvuku u ratna stradanja kada se ubrzo isprazni kazan gde se besplatno jede i presuse okupatorske donacije. Mozda nam i ispostave zahtev da se moramo pounijatiti jer nam je to jedini spas naseg opstanka, to u stvari i jeste cilj ovolikog pritiska na Srbe od 45-e. Pre toga su nas satirali na sve nacine, narocito po logorima i izmisljenim ofanzivama, da nas sto vise uniste i smanje na ovoj "njihovoj" Rimskoj provinciji. Skoro ceo Balkanski prostor je ociscen od Srba, ostalo je da se batrgamo oko Morave, tu i tamo. Ovi "nasi" politicari to nemo posmatraju i naravno, nastavljaju da nas krcme, u cije ime.

 2. Istina says:

  Mile, niko normalan ne bi pristupio eUstasiji koja se raspada.

  • Istina says:

   I koja je prepuna ludaka.

 3. RASPUCHIN says:

  Nekoliko crtica iz života M. Dodika : M. D. je završio trogodišnju školu za mesara kobasičara a ponavljao je godinu jer je pao iz "srpsko-'rvackog" jezika. Kao perspektivan omladinac , član SKj"U" , je vrlo rano dobijao razne funkcije i tada su mu se osladile pare. Krajem osamdesetih sa svojim prijateljem i mentorom Borislavom Mikelićem , član "CK-SKH" i povezan sa "KOS"-om , ulazi u nezakonite radnje i od tada se sumnja da su ga "šacovale" ustaško-'rvaCke službe. Tokom rata bježi za Beograd i bavi se švercom nafte i cigareta. Poslije rata ga dovlače na tenkovima "SFOR"-a i postavljaju za prvog "državnika" R. Srpske. Čitavo vrijeme sarađuje sa HDZ-om BiH kao i sa njihovom centralom u Zagrebu. Dolaskom na vlast prekida platni promet između R. Srpske i Srbije i ukida dinar , koji je bio valuta u R.S. , i uvodi zajedniču "Konvertibilnu Marku". I dalje sarađuje sa ustašama pa im predaje svu dokumentaciju koja je poslije privremene okupacije RSK prenešena u Banja Luku. Da ne dužim jer je mnogo toga. Uz pomoć najnovijeg švabe , na mjestu "visokog predstavnika , a koji je u veoma bliskim odnosima sa ustašama i čak i odlikovan od istih , opstaje na vlasti. Poslije svega ovoga a kao što napisah i mnogo toga drugog , svako ko povjeruje da je taj "francuska sobarica" ... . P.S. Da li nam je živ "Rista"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *