DODIK OBJAŠNJAVA KAKO TREBA SA EU: Ja sa Jelkom Kacinom neću da razgovaram, on je običan manipulator i vucibatina

DODIK OBJAŠNJAVA KAKO TREBA SA EU: Ja sa Jelkom Kacinom neću da razgovaram, on je običan manipulator i vucibatina

18 oktobra 2014

DODIK Milorad 934„Jelko Kacin je poznati politički manipulator iz ratnohuškačkih vremena raspada Jugoslavije. On je raznim informacijama i dezinformacijama uticao na to da mnogi ljudi iz JNA poginu u Sloveniji. A pokazao se i kao čovek koji je dosledno vodio antisrpsku politiku. Pogotovo u BiH”, kaže za „Politiku”, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, reagujući na informaciju da Vlada Slovenije ima nameru da predloži Briselu Jelka Kacina za novog šefa delegacije Evropske unije u BiH.

„On je jedna politička vucibatina koja pokušava da održi neki svoj uticaj. Orijentisan je promuslimanski kao što je bio i prošiptarski orijentisan u slučaju Kosova. Radi se o gubitniku. Na slovenačkim izborima za evropski parlament nije dobio glasove, nije prošao i verovatno sada pokušava da se održi tako što bi se uglavio na jednu od tih funkcija”, smatra Dodik.

Na pitanje, šta ukoliko Brisel prihvati predlog Slovenije, Dodik kaže da bi to značilo da Evropa ne radi ozbiljno i da potpuno ignoriše realnost. Kacin je, ističe Dodik, potpuno neprihvatljiv saradnik.

„Ako se kojim slučajem desi da ga Evropa pošalje, onda je poslala čoveka koji će u BiH zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću sa njim da razgovaram. On se pokazao kao antisrpski orijentisan i nemam nameru da gubim vreme sa takvim ljudima koji bi ovde došli i iživljavali neke svoje frustracije i pokušavali da nas još više ocrne. Nikakva vrsta razgovora sa njim ako bude na funkciji ne dolazi u obzir”, kategoričan je Dodik.

On ipak ne veruje da bi Evropa bila „toliko neozbiljna”. Nema se, kako kaže, od Evrope mnogo šta očekivati, ali bi voleo da Kacin ne dođe na to mesto jer će, ocenjuje, sama njegova pojava dalje usložniti odnose BiH sa Evropom.

„On će pokušati da institucionalno iskoristi neku snagu. Ali moram reći da su oni toliko jaki koliko mi njih pustimo da su ovde važni, a ne onoliko koliko on jeste. Naravno da Evropu treba uvažavati, ali ako Evropa pošalje jedan tako neozbiljan predlog ovde, onda je veliko pitanje kakav odnos da imate prema samoj Evropi”, zaključuje Dodik.

(Politika)

KOMENTARI6 komentara

 1. gojko says:

  Care s e si u pravu. Kacinu se mora priznati da je vrhunski manipulant i lažov kakvog majka više ne porađa. On je svoj zadatak u rušenju Jugoslavije i satanizaciji srbije vrhunski odradio! On je stvarno veliko đubre i nikako nisam mogao da podnesem da se on nekažnjeno kreće Po Srbiji i onako sa visini drži lekcije onim našim jadnicima od političara!

 2. Za Srbiju says:

  Car na Balkanu.

 3. Rade Bukarar says:

  to komsija pa ko jetaj kacin

 4. mirjana says:

  svaka cast Dodike kacin je naj veci sljam koji ne prolazi u sloveniji vise jer je pokvaren nedaj te da vam on soli pamet placa ga amerika da rusi jer je veliki manipulator.za pare bi i rodjenu majku prodao a kamoli srbe jer radi za pare

 5. Miroslav says:

  Dodik, jedini čovjek koji nema oraha u džepu. Oni iz opozicije su slinavci i podguzne muve. Dodik ima jasnu viziju šta hoće dok opozicija hoće obojenu revoluciju. Žao mi je što je Željka Cvijanović izgubila od Ivanića sa par promila glasova (dosta sumnjivo),i nek se zna da je Ivanić jedan od lidera Rotari klubova(dijela masona) za ovu regiju i radi u interesu Britanije a ne Srpske.

 6. Dragana says:

  BRAVO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *