ДОДИК ОДБРУСИО ИНЦКУ: Ово није ни 1918. ни 1945. година

ДОДИК ОДБРУСИО ИНЦКУ: Ово није ни 1918. ни 1945. година

20 јула 2020

(foto: Youtube printscreen)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је прошло 102 године од злочина које је починила Аустроугарска у Првом светском рату над Србима и 75 година од геноцида над Србима почињеног од усташког режима, који је био сателит фашистичке Немачке, а Валентин Инцко још покушава да спроводи исте политике над Србима на овом просторима, овога пута без оружја.

– Историја нам се очито понавља као фарса, када од међународног неизабраног странца слушамо шта је агенда, и то његова, чија је наша имовина или о одлукама Врховног суда БиХ, који не постоји – рекао је Додик за Срну, упитан да прокоментарише Инцкове наводе из интервјуа бечком „Стандарду“.Додик је нагласио да Инцко не пропушта прилику да покаже и нама и свету да он није у БиХ да би надгледао спровођење Дејтонског мировног споразума, што му је мандат из тог споразума, већ да би спроводио муслиманску политику, увијену у европске интеграције, што чак и не крије.

Да је икада помислио да БиХ треба да се интегрише у ЕУ, констатовао је српски члан Председништва, Инцко би одступио с тог места и пред Саветом безбедности УН рекао да протекторати не могу бити део ЕУ и да он својим одласком даје допринос просперитету БиХ.

– Валентин Инцко радије остаје да за бесну плату не ради ама баш ништа и с времена на време призове рат, не би ли што дуже остао ту, да да какав интервју, слаже понешто, тек толико да нас све подсети да је међународна управа још ту. А ово није ни 1918. ни 1945. година – закључио је Додик.

Инцко је за бечки „Стандард“ рекао да се у БиХ „још води рат, без пушака“, те да „националисти и даље покушавају да унапреде своје ратне циљеве“.

Он је навео да „државна имовина још није расподељена“, и да је Милорад Додик изјавио да све што се налази на територију Рапублике Српске, припада Републици Српској, иако је, каже Инцко, „Врховни суд БиХ“ другачије одлучио.

KOMENTARI3 коментара

 1. uddu says:

  Pošto će "onaj " tvoj zemljak sigurno u aps,nauči i ti da igraš preferans jer će se sto posto dokazati mnogi prljavi poslovi koje si odradio sa njim !Da ne zaboraviš da imaš uvek spremnu košarkašku opremu,nikad se ne zna sa kim ćeš da robijaš !

  • GoranSwe says:

   Hajde cuti anonimus, jedi taj sendvic

   • uddu says:

    Previše si glup i neobrazovan da bi shvatio ono što sam ja napisao !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u